facebook

“Лікарів каратимуть за підробку Covid-сертифікатів”: повідомив Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко констатував, що в Україні виявлено багато випадків шахрайства з Covid-документами, зокрема серед медпрацівників. В інтерв’ю «Радіо Свобода» міністр охорони здоров’я України розповів, що таких людей звільняють та відкривають щодо них кримінальні справи.

Про це пише zaxid.net.

За його словами, наразі в Україні хоча б одну дозу вакцини проти коронавірусу отримали близько 90% медиків та 85% освітян. Інформація нібито лікарі в Україні не поспішають вакцинуватися є міфом. Втім, міністр визнав, що є певні випадки, коли медпрацівники не роблять щеплення.

«Чомусь ці певні випадки комунікаційно підсвічуються більше, ніж загальна картина по лікарях», – розповів він.

Відповідаючи на запитання, чи трапляються серед лікарів випадки, коли ті домовляються з колегами про підроблені Covid-сертифікати та довідки Ляшко відповів, що «шахрайство є».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Є шахраї і є результати тих спецоперацій, які сьогодні проводить Нацполіція України, СБУ. Вони виявляють факти, як шахраї, які користуються типу печатками, бланками закладу, і видають підробні документи, так і недоброчесність серед медичних працівників. І там, де зафіксовані такі факти, відразу розпочинаються кримінальні справи, ці лікарі відсторонюються від роботи», – сказав очільник МОЗ.

Ляшко також додав, що вже є факти звільнення таких медпрацівників та відкрито щонайменше три кримінальні провадження.

Зазначимо, що останнім часом почастішали повідомлення про викриття шахрайських схем з довідками про вакцинацію проти коронавірусу, ПЛР-тестування чи сертифікатами. Зокрема, правоохоронці викривали на махінаціях представників турагентств, медиків і просто ділків.

Влада України повідомила про підготовку законопроекту про посилення відповідальності за підробку медичних документів. 22 вересня уряд уже схвалив розроблений фахівцями МОЗ відповідний проект закону й подав його на розгляд Верховної Ради.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...