facebook

“Летальність у ключових групах українців, штам “Дельта” “полює” саме на них”: лікарка про нові мутації вірусу

Штам “Дельта” викликає глибоке занепокоєння і неприховану тривогу в лікарів. Ускладнення стають все важчими, а пацієнти, що потребують госпіталізації все молодшими. Тим часом Україна стрімко наближається до піку чергової хвилі епідемії.

Як інформує “УНН”, за словами головної інфекціоністки, заслуженої лікарки Ольги Голубовської, вже зараз спостерігається колапс через штам “Дельта”, але він не даватиме більшу летальність.

“Ми зараз у колапсі, особливо деякі регіони, але він, я не думаю, що загалом даватиме більшу летальність. Просто летальність буде у ключових групах ризику. Ось там, де вона була спочатку. Відділення інтенсивної терапії не побачать, що летальність менша. Там лікарі, як і було, на межі”, — заявила Голубовська.

Як зазначила інфекціоніст, хоч загалом хворіють і діти, і молоді люди, захворювання вони переносять не тяжко, а вірус надалі має видозмінитися.

Про перші випадки коронавірусу штаму “Дельта” в Україні стало відомо ще 23 червня. Пацієнти, які взяли зразки на дослідження, повернулися з Російської Федерації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...