facebook

Медики розповіли про стан покинутого на сходах коледжу у Львівській області немовляти

Дівчинка надійшла до лікарні із температурою 34 градуси.

На Львівщині розшукують матір, яка покинула новонароджене немовля на сходах коледжу у Новому Роздолі. Дівчинку, загорнуту у хустину, уранці знайшов охоронець навчального закладу. І одразу ж покликав на допомогу працівниць коледжу.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Голосиста, а основне – здорова, їй лише друга доба від народження. І це диво, що її не довелось рятувати від переохолодження, кажуть медики. Загорнуте в одну хустину немовля знайшли на бетонних сходах коледжу. «Прибирала я, в кінець пішла пляшки збирати, лежав клумачок і був накритий. Я думала, що це якась кішка або собака», – каже прибиральниця Ганна.

Панні Ганна гукнула охоронця, аби той глянув, що у клунку. Коли пан Михайло розгорнув хустину – отетерів. «Я відвертаю, а то дитя. Аж мною підкинуло догори. Швидко усередину побіг за ними, сказав беріть шарфики, що маєте і побігли сюди, взяли дитину», – розповідає охоронець коледжу Михайло.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

То був морозний ранок, скільки на холодних сходах пролежало немовля, працівники коледжу не знали. Доки одні викликали швидку, інші кинулись відігрівати дитину.

«Взяли светри, бо не мали в що вкутати, дитина голенька майже, лежала на бетоні в хустці. І занесли туди, наші бухгалтера кажуть, ходіть до нас, в нас тепліше», – розповідають працівники.

Біля обігрівача і тримали новонароджену дівчинку до приїзду медиків. Малечу забрали на обстеження у дитячу лікарню.

Дитина хіба що трохи змерзла, але життю загрози немає, кажуть лікарі. «До нас в установу привезли орієнтовно до години часу від народження, судячи з того, яке воно було – мокра, свіжа кров. Температура дитини була 34,3, але активне, кричало, рожеве», – каже завідувачка пологового відділення Галина Лесюк.

Нині поліція розшукує матір дитини. За те, що залишила маля в небезпеці, жінці загрожує 3 роки за ґратами. Слідчі просять відгукнутися усіх, хто має будь-яку корисну інформацію.

«Проводилися поквартирні обходи в найближчих будинках, перевіряються аптеки. Окрім цього встановлені жінки, які є на обліку, всі були перевірені. Напевно вона десь поблизу родила і перше було куди принести, там нелюдне місце, і все лишила», – повідомляють в поліції.

Тим часом долею малечі перейнялося чи не все місто. «Несуть дуже багато – памперси, серветки, вологі, сухі, одягу дуже багато, дуже всім дякуємо і вже навіть не потрібно», – каже дитяча медсестра.

«Був телефонний дзвінок, люди запитували, як можна бути першими на усиновлення», – додає завідувачка.

У лікарню до дитини навідується і охоронець, що знайшов її. Навіть ім’я малечі дав – Ганночка.

Це не перша підкинута в Новому Роздолі дитина. Три роки тому новонароджену дівчинку знайшли біля дверей квартири у багатоповерхівці. Малечу вдочерили. Нині, сподіваються медики, в дитини теж швидко з’являться названі батьки. Якщо, звісно, мати не повернеться за нею.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...