facebook

В Росії українець покінчив життя самогубством

Український математик Костянтин Ольмезов проживав у Москві ще з 2014 року, з моменту початку бойових дій на Донбасі, які розпочала та ж таки Росія. Там він вступив до аспірантури МФТІ та писав дисертацію.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України 24 лютого Костянтин спробував покинути Росію, але не зміг, його було затримано і складено адміністративний протокол, у результаті чого він отримав 15 діб. Чоловік мав їхати за кордон, щоб продовжити, але, припускають, що його добили докори сумління через те, що відбувається зараз в Україні.

Після виходу зі спецприймальника математик отримав запрошення до одного з університетів Австрії, щоб продовжити навчання там, тож щоб поїхати в Європу він купив квиток до Туреччини, пише “ТСН”.

“Щойно я отримав вісті про те, що вранці він наклав на себе руки, залишивши передсмертну записку, що йде з життя тому, що не може винести жаху того, що відбувається. Талановитий перспективний математик. Ольмезов Костянтин. Будьте прокляті ви – ті, хто почав цю війну і ті, хто її веде”, – написав товариш померлого, адвокат Дмитро Захватов.

Сам Костянтин у своєму телеграм-каналі зробив останній пост про війну в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Мені соромно перед українськими друзями. Повірте, я ніколи не бажав і не робив поганого Україні і завжди тримав у увазі готовність виїхати, якщо раптом почнеться те, що почалося зараз. Я надто глибоко засунув голову в горлянку тигра. Це друга велика помилка, мені є за що розплачуватися.Мені боляче від кожного снаряда, що падає на вулиці Києва. Читаючи зведення, я уявляю краєвиди цих вулиць, районів. З першого дня до цього я був усією душею з вами, хоча зрозуміло, що нікого цим не врятував”, – написав Ольмезов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...