facebook

Російська армія розпочала військові навчання на кордоні з Литвою

Литва заборонила перевезення через свої території підсанкційних товарів та технологій з Росії до Калінінградської області, тим часом армія РФ вирішила розпочати військові навчання на кордоні з Литвою.

Міністерство закордонних справ Росії вимагає, щоб Литва поновила транзит санкційних товарів до Калінінграду. У російському зовнішньодипломатичносу відомстві дії Литви назвали “відкрито ворожою провокацією та порушенням міжнародно-правових зобов’язань”. Через це МЗС РФ викликало посла Литви у Москві.

Про це йдеться на сайті російського МЗС РФ.

“Заявили у зв’язку з цим, що якщо найближчим часом вантажний транзит між Калінінградською областю та рештою території Російської Федерації через Литву не буде відновлено в повному обсязі, то Росія залишає за собою право на дії із захисту своїх національних інтересів”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом російські засоби масової пропаганди заявляють, Балтійський флот РФ проводить військові навчання ракетних та артилерійських підрозділів у Калінінградській області. У навчаннях беруть участь майже тисяча військовослужбовців та понад 100 одиниць бойової та спеціальної техніки артилерійських та ракетних частин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Артилеристи та ракетники виконають “кілька сотень вогневих завдань” із застосуванням РСЗВ “Град” та “Ураган”, великокаліберних гармат “Гіацинт”, самохідних артилерійських установок “Мста-С”, “Акація” та “Гвоздика”, – йдеться у повідомленні.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...