facebook

ТЦКшники забрали права: водіям дали інструкцію, що робити

Стало відомо, що робити водіїв у разі, якщо ТЦК забирає права водія

Юрист розповів, що робити українцям, якщо співробітники ТЦК забрали водійські права
Співробітники територіальних центрів комплектування (ТЦК) дедалі частіше дозволяють собі перевищення повноважень. У деяких випадках військовозобов’язані українці можуть вийти з дому і опинитися без документів або прав водія, пише “Твоя машина”.

Адвокат Дмитро Франчук дав роз’яснення українцям на випадок, якщо співробітники ТЦК заберуть права водія. За його словами, дедалі частіше українці скаржаться, щоб безпідставно у них забирають телефони, документи і навіть особисті речі. При цьому ТЦК ускладнює можливість зафіксувати неправомірні дії з їхнього боку.

За словами юриста, нещодавній закон про мобілізацію дозволяє обмежувати право на керування автомобілем ухилистами від призову. Це можливо, якщо військовозобов’язаний ухиляється від явки до ТЦК чи військового обліку.

Проте самі військкоми не мають права вилучати документи, окрім військових. Тобто ТЦК може забрати лише військовий квиток чи інші документи, пов’язані з військовою службою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Паспорт, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію автомобіля та банківські картки залишаються недоторканними”, – йдеться в повідомленні.

Тому юрист рекомендує водіям фіксувати підозрілі дії ТЦКшників на камеру чи диктофон та вимагати пояснень. Ви можете вимагати документи, на основі яких вони діють. Якщо у цьому випадку ви зіткнетеся з погрозами з боку співробітників ТЦК, зверніться до поліції та вимагайте реєстрації вашого звернення. Якщо вам відмовить у цьому, ви можете подати скаргу до прокуратури чи суду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...