facebook

Міністри намагаються підвищити собі зарплату в обхід ВР

Сьогодні відбудеться засідання Уряду. У порядку денному засідання є непримітний пункт 4.23 з безликою назвою «Про внесення Змін до пункту 4 постанови Кабінету міністрів України від 20 квітня 2016 р. № 304 ». Доповідач – Олександр Новіков, голова НАЗК. Власне, тому цей пункт і цікавий. Нечасто на Уряді дають висловитись не міністрам.

Почати варто з того, що таке постанова № 304. Її підписав ще Прем’єр Володимир Гройсман і стосується вона зарплат і премій для «окремої категорії керівних ПРАЦІВНИКІВ державних ОРГАНІВ, на яких не поширюється дія Закону України “Про державну службу “». Нагадаємо, що до цієї категорії відносяться міністри, включаючи прем’єр-міністра і його заступників.

Хто скільки отримує понад оклад вдалося дізнатися не відразу. Справа в тому, що на сайті Уряду є Постанова, але перехід на «розміри окладів та ПЕРЕЛІК, что додаються:» веде на неіснуючу сторінку. Але текст можна знайти в базі документів Верховної Ради. Дуже цікавий Закон. Саме там, до речі, закріплено, що оклад Президента України становить 28 тис грн.

А тепер, власне, про поправку. Є в 304-тій такий пункт:

2-1. Установити, що:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прем’єр-міністру України, Першому віце-прем’єр-міністру України, віце-прем’єр-міністрам України, міністрам, їх першим заступникам і заступникам може виплачуватися премія за результатами Звіту про Виконання завдання Програми ДІЯЛЬНОСТІ Кабінету міністрів України, яка встановлюється щокварталу Прем’єр-міністрові України, Першому віце-прем’єр-міністру України, віце-прем’єр-міністрам України, міністрам Прем’єр-міністром України, а першим заступникам міністрів і заступникам міністрів – відповідним міністром згідно з поданням керівника державної служби в державному органі, у розмірі до 100 відсотків посадового окладу;

Ключові слова «за результатами Звіту про Виконання завдання Програми ДІЯЛЬНОСТІ Кабінету міністрів». Як відомо, Верховна рада НЕ проголосувала за програму діяльності Кабміну. Відповідно, в особистому вимірі членів Уряду, вони повинні бути позбавлені щоквартальної премії в розмірі «до 100%» окладу.

І що ж пропонує НАЗК? Воно пропонує замінити слова «Програми ДІЯЛЬНОСТІ Кабінету міністрів» на слова «Плану пріорітетних Дій Уряду». Різниця полягає в тому, що «програма» – голосується парламентом, а «план» – внутрішній документ Уряду, який не потребує ніякого стороннього схвалення. Він уже є і діє з 9 вересня. І ось сьогодні планується «відв’язати» премії від волі депутатів і прив’язати до рішення Уряду.

Є факт: НАЗК пропонує формулу збереження членам Уряду щоквартальної премії, яку вони недоотримають через неприйняття Верховною радою їх програми дій.

Що це в грошах? З відкритих джерел відомо, що оклад прем’єр-міністра складає 56 тис грн. У теорії, саме на таку суму він може отримувати щоквартально премію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...