facebook

У Польщі більше роботи не буде? Стало відомо про майбутнє українських заробітчан

У Польщу можуть приїхати трудові мігранти з Білорусі, через що українські заробітчани можуть втратити роботу.

Про це УНН розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

“ У разі, якщо білоруси активно поїдуть працювати до Польщі, потрібно подивитись, скільки цей показник становитиме в кількісному обчисленні. Постійна кількість працюючих на польських підприємствах громадян орієнтовно складає 200 тис. людей. При цьому кількість працюючого населення в Білорусі складає 4,4 млн людей. Отже, за умови, якщо на білоруській землі не буде відбуватися повноцінна війна і населення не тікатиме звідти, то на роботу до сусідів (в тому числі і до Польщі) поїде не більше кожного 5-6-го з працюючих, що складатиме 800 тис. людей максимально”, — наголосив Воскобойник.

Так, за його словами, польські бізнесові асоціації заявляють про те, що їхня країна потребує 5 млн трудових мігрантів у найближчі 20 років.

“Отже, вона зможе із легкістю прийняти на роботу крім 1 млн білорусів ще й 3-4 млн українців та представників інших народів. Тому білоруси, звичайно, складуть конкуренцію українцям у найближчий час, але вже за пів року — рік польська економіка зможе запропонувати всім бажаючим роботу. Крім того, не треба забувати про те, що підвищена конкуренція за робоче місце у Польщі буде стимулювати українців їхати працювати в інші країни — Чехію, Німеччину, Італію, Угорщину тощо, куди білоруси не поїдуть поки що, бо вони не такі досвідчені у питаннях роботи за кордоном, як українці. У цій ситуації у найбільшому виграші опиниться польська економіка, яка матиме приплив трудових ресурсів і можливості для подальшого зростання”, — підсумовує експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...