facebook

Таємна церемонія. Як пройшла інавгурація Лукашенка

Олександр Лукашенко провів таємну церемонію інавгурації, її не оголошували заздалегідь, не транслювали по ТБ і на неї не запрошували представників інших держав.

Під охороною ОМОНу, в обстановці повної секретності та у вузькому колі тільки місцевих чиновників Олександр Лукашенко провів чергову власну інавгурацію.

Після цього почався парад невизнання Батьки президентом Білорусі європейськими країнами, а всередині країни знову почалися стихійні акції протесту.

Секретна операція

Про церемонію інавгурації Лукашенка не оголошували заздалегідь. Її не транслювали по телебаченню і радіо, хоча це передбачено законом. Вранці 23 вересня білоруські ЗМІ помітили біля Палацу незалежності машини міліції, військовослужбовців (у тому числі з роти почесної варти) і людей у костюмах, схожих на чиновників. Пізніше в Мінську перекрили два центральних проспекти – Незалежності і Переможців. За ним до Палацу незалежності проїхав президентський кортеж.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лукашенко склав присягу, після чого голова ЦВК Лідія Єрмошина вручила йому посвідчення президента Білорусі.

“День вступу на посаду президента – це день нашої з вами перемоги, переконливої ​​і доленосної. Ми не просто вибирали президента країни – ми захищали наші цінності, наше мирне життя, суверенітет і незалежність… Нашій державності був кинутий безпрецедентний виклик – виклик неодноразово відпрацьованих безвідмовних технологій знищення незалежних держав. Але ми опинилися в числі дуже небагатьох – навіть, можливо, єдині, де “кольорова революція” не відбулася”, – заявив Лукашенко.

Ось тільки вся його інавгурація зовсім не була схожою на захід переможця.

“Сьогодні ми стали свідком безпрецедентної ситуації. Президент, який йде, стверджує, що набрав понад 80% голосів на виборах, провів спецоперацію зі своєї самоінагурації. Під охороною ОМОН, в обстановці таємниці і секретності, у вузькому колі спішно звезених чиновників… Чесно кажучи, це більше нагадує злодійську сходку для коронації чергового злодія в законі. Очевидно, що Олександр Лукашенко – президент виключно ОМОНу і жменьки брехливих чиновників”, – прокоментував дії Лукашенка член президії координаційної ради опозиції Павло Латушко.

Відповідь вулиці

Після того як про церемонію інавгурації стало відомо, люди в Білорусі почали виходити на стихійні акції протесту. Відразу ж почалися затримання, зокрема, біля Палацу незалежності затримали жінку з плакатом “Сашо, забери трудову”. В опозиційних телеграм-каналах поширюються заклики до жителів Білорусі виходити на вулиці по всій країні о 18:00 на масштабні акції протесту. У країні знову відключають інтернет.

Опозиція закликала білорусів до безстрокової акції непокори.

“Ця так звана інавгурація, звичайно, – фарс. Насправді, сьогодні Лукашенко просто пішов на пенсію. Це означає, що його накази силовим структурам більше нелегітимні і не підлягають виконанню. Я, Світлана Тихановська, є єдиним лідером, обраним білоруським народом. І наше завдання зараз – разом побудувати нову Білорусь”, – заявила лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...