facebook

У Польщі візьмуться за «липові» страхові поліси: іноземцям відмовлятимуть у в’їзді

Польська влада вирішила боротися з нечесними на руки страховими компаніями, які продають поліси тільки для того, щоб іноземець міг в’їхати до Польщі. Вартість самого страхування вірогідніше за все зросте.

Портал InPoland.net.pl вже неодноразово писав про необхідність мати страховий поліс у Польщі для власного ж безпечного перебування, та наслідки з якими стикаються іноземцями за економію на страхуванні.

Польські парламентарі готують зміни у сфері в’їзду іноземців до Польщі. У кінці вересня поправки, які вже розглянув Сейм буде розглядати Сенат. Серед змін – введення жорсткіших вимог до страхових компаній, які надають послуги з медичного страхування. А для іноземців відповідно – необхідність мати страховий поліс перевіреної страхової компанії. Інакше, іноземцю просто відмовлять у в’їзді до Польщі.

Влада планує зобов’язати страховиків мати цілодобовий інформаційний центр, який би обслуговував клієнтів та приймав від них заявки про настання страхового випадку. Але це ще не все, іноземець повинен буде мати поліс від фірми яка зареєстрована в ЄС. Якщо страховик буде мати не європейську реєстрацію необхідно перевірити, чи ця фірма публікує результати аудиту сертифікованою міжнародною агенцією, яка власне має підтвердити можливість покриття коштів страхового випадку. Окрім того така фірма має кожні півроку публікувати інформацію про кількість зібраних внесків від клієнтів і величину виплат в даному виді страхування.

Інформація про перевірені страхові компанії, які виконують всі перераховані вимоги буде публікуватися міністром закордонних справ на інтернет сторінці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вірогідніше за все зміни вплинуть і на прикордонну службу, яка почне більш детальніше перевіряти страхові поліси іноземців, що в’їжджають до Польщі.

Не для кого не секрет, що в Україні можна купити досить дешевий страховий поліс від маловідомих фірм, що дозволить в’їхати до Польщі. Однак, у разі настання страхового випадку іноземець залишається на одинці з величезними боргами, які просто не в стані покрити. Така страхова ж компанія, звісно навіть не займається покриттям видатків.

Через такі дії іноземців польські медичні заклади, ZUS отримують значні збитки. Дорого вартісне лікування просто ніхто не покриває.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...