facebook

У Харкові відсторонили директорку школи, яка відмовилася зарахувати доньку загиблого пілота Ан-26

Керівниця закладу аргументувала відмову нестачею місць у класі

У Харкові директорка місцевої школи відмовила в зарахуванні доньці загиблого в авіакатастрофі Ан-26 пілота Олексія Остапенка. Про це повідомив очільник Харківської ОДА Олексій Кучер у Telegram.

Зазначається, що дитину хотіли перевести на навчання до другого класу в 178 школу Харкова. Проте в закладі відмовили дівчинці, аргументувавши це нестачею місць.

Як повідомила вдова пілота Олена Остапенко в коментарі “Обозревателю”, керівниця закладу запропонувала посадити дівчинку “на коліна в кутку класу”. “Директор відразу заявила, що ми прийшли сюди посеред навчального року. І навіть якби вона хотіла нас прийняти, то у неї немає зайвої парти і стільця для доньки. Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі про освіту не написано, що вона зобов’язана приймати дітей військових або бійців АТО”, – сказала вдова.

Водночас директорка закладу Тетяна Кучеренко спростовує ці слова. “Прийшла мама, я їй пояснила, що у мене тільки один клас на паралелі і там 31 учень. У мене технічно немає можливості прийняти. Нам навіть старі меблі нізвідки взяти. У нас поруч є інші школи, можуть піти туди… Ні про які коліна я не говорила, це фантазії мами”, – висловилася керівниця школи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами очільника Харківської ОДА, директорку закладу відсторонили від виконання обов’язків, а дівчинку таки влаштували до школи. “Відмова в праві на освіту поблизу дому є неприпустимою. Питання навчання дівчинки вже вирішене”, – написав Кучер.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня поблизу міста Чугуїв у Харківській області розбився військовий літак Ан-26, на борту якого перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних сил.

Один із курсантів помер у лікарні, куди потрапив у дуже важкому стані після падіння військового літака Ан-26 у Харківській області.

Загалом у результаті авіакатастрофи загинули 26 осіб, серед яких курсанти та представники офіцерського складу. Водночас один курсант-третьокурсник вижив.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...