Шле з небес тепло свого серця: Мережу зворушила історія життя курсанта, який загинув у катастрофі Ан-26 (фото)

Авіакатастрофа в Чугуєві забрала життя 26 із 27 людей, які знаходилися на борту літака Ан-26. Серед загиблих був курсант Андрій Роспотнюк, який близько місяця тому відзначив своє 21-річчя, передають Патріоти України.

Авіакатастрофа в Чугуєві забрала життя 26 із 27 людей, які знаходилися на борту літака Ан-26. Серед загиблих був курсант Андрій Роспотнюк, який близько місяця тому відзначив своє 21-річчя, передають Патріоти України.

Хлопець вирішив стати авіатором і продовжити сімейну традицію, перейнявши “естафету” від своєї мами. Вона проходила службу і служить досі в авіаційній бригаді тактичної авіації ПВК “Центр”. Про це передає АрміяInform.

Андрій після закінчення 9 класу переїхав з рідного Миргорода до Чернігова, де вступив до ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Як розповідають командири, майбутній льотчик мав успіхи в оволодінні знаннями та навичками військової справи, а свій талант і совість хлопець направив саме на профільні предмети, щоб вступити до Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

І ось у липні 2017 року Роспотнюк із гордістю одягнув однострій курсанта. “Коли Андрій приїжджав у відпустку додому, то заряджав усіх своєю енергетикою й позитивом”, – каже його колишня однокласниця Ірина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дівчина пам’ятає курсанта веселим і товариським, який завжди знаходив потрібні слова для підтримки та був готовий без вагань прийти на допомогу у скруту. “Про свою майбутню професію розповідав із захопленням, а небо любив, немов дівчину”, – додала Ірина. За спогадами друзів дитинства і сусідів, Андрій запам’ятався їм як живий і допитливий хлопчик.

“Він дуже рано подорослішав. Хоча і виховувала його мама Ольга Степанівна, але головним авторитетом для хлопця був його дідусь Юрій Петрович. Від нього Андрій перейняв цілеспрямованість та сумлінність, дисциплінованість і гостре відчуття справедливості”, – розповіла пані Наталя, мешканка будинку, де пройшло дитинство Роспотнюка.

Рідні та друзі молодого курсанта називають його надійним та справжнім. Близькі Андрія кажуть у ці скорботні дні в пам’ять по юнакові не вогник свічки горить, а він з небес шле кожному з нас тепло свого серця. “Він залишився вірним мрії до останньої миті життя. Не зрадить курсант Андрій Роспотнюк їй і на небесах”, – йдеться в матеріалі.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

6 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

6 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

9 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

9 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

12 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

14 години ago