facebook

“Ми не зможемо платити пенсії”: Шмигаль виступив із шокуючою заявою

Прем’єрміністр Денис Шмигаль, виступаючи перед студентами Львівської політехніки, заявив, що в Україні вже через 15 років не буде ресурсу для виплати пенсій.

Відповідне відео опубліковане на Youtube-каналі Кабінету міністрів.

Під час своєї промови Шмигаль заявив, що через демографічну ситуацію в майбутньому один працюючий повинен буде своїми податками утримувати двох пенсіонерів. Зробити це практично неможливо, тому за словами прем’єрміністра, через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії.

“Буде мало працездатних і багато пенсіонерів. Співвідношення буде 1 до 2. Доведеться в два рази збільшити податки, щоб можна було утримувати пенсіонерів. Компанії вже не хочуть збільшувати податки. Збільшення в два рази неможливо. Ми не зможемо через років 15 платити пенсії майбутнім пенсіонерам. Це проста математика”, – заявив Шмигаль.

Він також розповів, що в 2021 році Кабінет міністрів запустить накопичувальні пенсії: кожен працюючий зможе сам відкладати на старість, а держава буде платити лише “невелику соціальну пенсію” – інше потрібно буде накопичувати самостійно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми будемо в наступному році створювати накопичувальну пенсійну систему. І тоді будемо мати невелику соціальну пенсію від держави і мати кошти з накопичень”, – зазначив Шмигаль.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...