facebook

Дали таблетку: під час пологів раптово померла породілля та її немовля (відео)

У селищі Нижні Сірогози, що на Херсонщині, несподівано під час пологів померла жінка та її новонароджена дитина.

Родичі у цьому звинувачують лікарів.

Про це інформує ТСН.

Не було патологій
Рідні кажуть: у 36-річної Оксани не було патологій. Вона вже тричі народжувала. Тому близькі впевнені, що до смертей призвела недбалість медиків.

Чоловік породіллі розповів, що лікарі недбало ставилися до його дружини і догляду за нею. Тому він вимагає покарати винних.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дали таблетку
“Дали таблетку, а зараз заперечують, що вони нічого не давали. І до неї не підходили. А потім, коли вже кинулися, вона вже, видно, вмирала”, – поділився чоловік.

Родичі відзначають, що вагітність проходила у Оксани нормально. Народжувати вона вирішила в районній лікарні. У цей час її чоловік був на заробітках, а в пологовий будинок породіллю везла свекруха Тетяна. Вона розповіла, що після того, як Оксані дали таблетку, вона їй про це написала. Жінка сама не знала навіщо їй цей препарат, але в повідомленні свекрусі зазначила, що не може говорити.

Через кілька годин Тетяні повідомили, що її невістка померла. Пізніше розтин показав, що причина смерті анафілактичний шок на медпрепарати.

У селі дізналися цю новину і пішов слух, що головний лікар з дружиною в той день святкували 25-ту річницю шлюбу, тому “відчувався перегар”.

Але лікар переконує, що для стимуляції пологів породіллі нічого не давали, а в робочий час медики нічого не святкували. Однак він зазначив, що пологи були важкими.

За словами акушера-гінеколога лікарні Тетяни Гладун, Оксана поступила в пологовий будинок з передчасним виливом навколоплідних вод.

“Відбулася така ситуація – клінічно вузький таз, таке буває. Цей діагноз можна поставити тільки під час пологів. Невідповідність розмірів тазу матері і голівки плоду”, – розповіла вона.

Родичів і односельчан шокувала така заява про діагноз. Адже жінка вже народила раніше двох дітей. Зараз їм 11 і 17 років, вони залишилися сиротами.

У той же час лікарі пояснили, що Оксані довелося робити кесарів розтин. Після цього у неї відкрилася кровотеча. Довелося ввести препарати, щоб зупинити її. Лікарі також були змушені видалити породіллі матку. Але потім у неї зупинилося серце.

Головний лікар лікарні Геннадій Гомін підкреслив, що лікарі діяли відповідно до протоколів. Жінку реанімували півтори години, але це не дало результатів. Також реанімували і немовля. Дівчинку доставили в обласну дитячу лікарню, але врятувати її не вдалося – стан був надто важкий. Розтин показав важку асфіксію при народженні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...