facebook

П’ять прикарпатських закладів увійшли в сотню найкращих ресторанів України

Експерти склали список 100 найкращих закладів України, куди увійшли п’ять ресторанів Прикарпаття.

Про це пише НВ.

Буковель

Грибова хата

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Адреса: с. Поляниця, Івано-Франківська область, урочище Вишня, 8а

Середній чек: 390 грн

Кухня: гуцульська

IQOS summer terrace

Ресторан із порога занурює гостей у традиції пращурів — в інтер’єрі використовується багато дерева і каменю, а в меню представлено сири та ковбаси власного виробництва за давніми рецептами. Окрема гордість місцевих кулінарів — старовинна гуцульська піч «п’єц». У ній не тільки випікають домашній хліб, але й готують цілий розділ страв із меню. Наприклад, гурманів готові здивувати томленою свининою в буряковому квасі або ягням у гірських травах.

Івано-Франківськ

Кухня

Адреса: вул. Січових Стрільців, 41

Середній чек: 250 грн

Кухня: сучасна авторська

IQOS summer terrace

Творці Кухні наполягають: вона завжди має бути душевною і домашньою. Тому й інтер’єр, і саме меню тяжіють до головного ресторанного тренду останніх років — простоти та лаконічності. Для цього тут готують стару добру домашню пасту з італійського борошна й усілякі різновиди піци. А для поціновувачів новацій припасли свинину в пиві під шоколадним соусом і буряковий суп із сиром дорблю.

Сімейна ресторація Мулярових

Адреса: вул. В’ячеслава Чорновола, 5

Середній чек: 200 грн

Кухня: українська

IQOS summer terrace

Класичними українськими стравами з крафтових локальних продуктів цей ресторан не обмежується — це зокрема своєрідний музей галицького побуту і кулінарії минулого століття. Скромне і не дуже химерне меню з лишком компенсують раритетний декор залів і можливість узяти екскурсію фамільним маєтком 1909 року побудови, у якому власне і знаходиться ресторан.

Шеф-клуб

Адреса: вул. В’ячеслава Чорновола, 67

Середній чек: 300 грн

Кухня: європейська

Одразу з порогу гостей зустрічає елегантний інтер’єр у стилі арт-деко, жива кухня і великий вибір м’ясних страв на хоспері, а також енотека з непоганим вибором вин. Для найдопитливіших відвідувачів над відкритою кухнею висять два великі екрани, на яких можна спостерігати, як готується ваше замовлення. У закладі також періодично відбуваються кухонні шоу за участю знаменитих шеф-кухарів з усього світу. Вечорами обов’язково грає жива музика.

ШпіндеL’

Адреса: Південний бульвар, 21

Середній чек: 250 грн

Кухня: українська, європейська

Похід у ШпіндеL’ може стати чудовим прикладом поєднання приємного з корисним, адже заклад іменує себе насамперед антикварнею. Подивитися тут справді є на що: 62 годинникові механізми, 17 барометрів, 100-річна барна стійка, вінтажний автомат із вініловими платівками Jukebox і колись механічний Однорукий бандит. Тут пригощають кавою з найстарішої кавоварки у місті й показують колекцію алкоголю і тютюну радянської епохи. Меню тут просте, хоча в ньому представлені найкращі страви з усієї Європи. На окрему увагу заслуговує балтійська корюшка, жовтохвостий тунець і м’ясний сет, який гостю пропонують смажити самостійно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...