facebook

Зеленський відкриє двері в пекло, якщо проведе опитування, – Юрій Луценко

Президент України Володимир Зеленський відкриє двері в пекло, якщо проведе анонсоване всеукраїнське опитування паралельно з місцевими виборами 25-го жовтня

В ексклюзивному інтерв’ю в етері ток-шоу “Борковський & Валевська Політика” генеральний прокурор України 2016-2019 рр. Юрій Луценко повідомив, що механізмом незаконного опитування, яке хоче провести президент Зеленський, можуть скористатися проросійські політики для дестабілізації ситуації в Україні.

“Насправді, це дуже небезпечна гра. Навіть, якщо вони дійсно змобілізують своїх 2-3%, які прийдуть на вибори і отримають не 18, а 20 відсотків, вони відкривають двері в пекло. Хто вам сказав, що інші суб’єкти виборів, в тому числі антиукраїнські, як Медведчук, не проведуть паралельного опитування? Всі ж ми президенти. І якщо президент каже: «Та це.. Ясно, що нема такого закону, а хто мені може заборонити провести опитування?» А хто може заборонити це провести іншим?” – зазначив Луценко.

Ексгенпрокурор Луценко змалював ймовірний сценарій, як опитування можуть використати проросійські політики:

“І уявіть собі, якщо завтра Медведчук розгорне на виборчих дільницях так зване фейкове опитування, якого ніхто не рахує. Якого ніхто не контролює. І завтра оголосить, що люди підтримують автономію Харкова, Одеси, Закарпаття, Львова, Вінниці. Або розпуск української армії, скасування томосу, відмова від мови. Слухайте, це все можливо”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Юрій Луценко зазначив: “Звичайно, це не має юридичного наслідку і ми цього не допустимо. Але ви уявляєте, яке збурення можна привести в Україну? Невже коштує 2% для партії, такої страшної речі?”.

Генеральний прокурор України 2016-2019 рр. Юрій Луценко нагадав, що такий же механізм використав ворог під час окупації частини Луганської та Донецької областей:

“Щоб люди зрозуміли, чому я так гаряче говорю, я хочу нагадати: війна починалася точно з такого незаконного опитування “ЛНР” і “ДНР”. Так само якісь вар’яти поставили тумбочки, туди прийшли якісь люди в кожухах, покидали папірці, які ніхто не рахував, і оголосили в нас “ЛНР” і “ДНР”. То ми тепер легалізовуємо цей шлях? Це шлях до пекла”.

Ексгенпрокурор також додав, що ні в Конституції, ні у Виборчому кодексі не зазначено, що у президента є повноваження проводити будь-які опитування. Луценко наголосив, що це незаконно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...