facebook

Північ США накрила зимова буря, випала рекордна кількість снігу (відео)

На дорогах сталося понад тисячу ДТП.

На цьому тижні частину півночі США накрив зимовий шторм, побивши рекорди снігопадів в Монтані, Айові і Міннесоті, де через негоду було зареєстровано понад 1100 дорожньо-транспортних пригод.
Про це повідомляє The Watchers.

Передбачається, що на початку наступного тижня ще один зимовий шторм дійде до півдня країни.

Найсильніше постраждав штат Монтана: у понеділок, 19 жовтня, там випало до 35 см снігу, встановивши ряд рекордів по снігопадах в цьому місяці.

У Де-Мойні, місті в штаті Айова, був зафіксований другий за величиною снігопад в історії спостережень (з 1885 року). У понеділок в Центральній і Східній Айові було зареєстровано до 22,9 см снігу – найсніговіший жовтневий день за всю історію спостережень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Снігова буря у вівторок була найбільшою на початку сезону в штаті Міннесота за 140 років. Метеоролог Кріс Шаффер сказав, що це також другий за величиною снігопад у жовтні після сніжної бурі на Гелловін 1991 року.

По всьому штату було зареєстровано понад 1100 аварій. Десятки людей отримали поранення, але обійшлося без жертв.

Без електроенергії залишилися понад 33 тисячі жителів. До кінця вівторка понад 8 тисяч людей залишилися без електрики.

Синоптики стверджують, що снігопад продовжиться і попрямує в гори.

Снігопад в Альпах
Сильні снігопади, що йдуть в департаменті Савойя на південному сході Франції, призвели до того, що на гірському перевалі Коль-дю-Гландон застрягли 6 тисяч овець і близько 100 голів великої рогатої худоби з пастухами.

Влада комуни Сен-Коломбан-де-Віллар відкрила кризовий центр і почала операцію з доставки продовольства для годування тварин. Разом з бригадами волонтерів вони розчистили дороги снігоочисниками і зуміли підняти близько 6 тонн кормів на високогірний перевал. Деякі тварини не їли близько 48 годин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...