facebook

Син телефонував татові і мамі, але вони не відповідали: подробиці смерті медиків від коронавірусу

13-річний Антон тиждень не знав про смерть батьків.

У місті Тараща Київської області від коронавірусу померло подружжя медиків: 39-річна Галина та 51-річний Валентин Степченко. Сиротою залишився їхній 13-річний син.

Колеги кажуть, що чоловік і жінка померли в один день. Про смерть батьків син дізнався тільки через тиждень, повідомив OBOZREVATEL.

У Таращанській центральній районній лікарні досі не можуть отямитися від трагедії, яка сталася з їхнім лікарем-анестезіологом, завідувачем відділенням Валентином Степченком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З перших днів карантину лікар був фактично на передовій боротьби з цією інфекцією, але сам врятуватися не зміг. Як розповів один з його колег, першою в родині захворіла дружина Валентина Галина. Вона працювала медсестрою в місцевому центрі первинної медико-санітарної допомоги.

“Начебто, спочатку захворіла вона. А через три-чотири дні вже зліг і чоловік. Вони тиждень або навіть більше лікувалися вдома. Нічого дивного, тому що у нас 90% хворих лікують коронавірус вдома. У реанімації перебуває кілька пацієнтів. А потім у них пішло ускладнення, стрімко розвинулася пневмонія”, – розповів колега лікарів.

Спочатку в лікарню забрали Галину. Вона була в реанімації, колеги збирали для неї гроші, оскільки їй були необхідні дуже дорогі ліки – по 10 тис. грн за флакон. Через кілька днів до лікарні відвезли і Валентина, він теж був у реанімації. Також захворів і їхній син, його теж відправили в лікарню.

“Галя пролежала в реанімації близько тижня. Вона померла вранці. Її чоловік перебував в іншій лікарні, і йому не говорили про смерть дружини. Але хтось йому подзвонив і все-таки розповів. Йому стало гірше від такої звістки, і до вечора його теж не стало”, – згадує колега лікарів.

Син Антон тиждень не знав про смерть батьків. У день похорону його якраз перевели з інтенсивної терапії в звичайну палату, лікарі сказали, що у нього все буде добре. Хлопчик здогадувався про трагедію, оскільки ні тато, ні мама йому не дзвонили і не відповідали, коли він сам їх набирав.

В неділю приїхала тітка Антона і все йому розповіла, щоб він не дізнався сумну звістку від сторонніх людей.

“Вона сказала: “Антоне, ти не хвилюйся, все буде добре”. На що він відповів: “Добре вже ніколи не буде”. Він був вражений, що померли обоє батьків”, — розповіла знайома сім’ї Анжеліка.

У самої Галини в селі Салиха неподалік від Таращі залишилася літня мама, сестра і брат. У Валентина є сестра, яка зараз збирається оформити опікунство над хлопчиком.

У Салісі Галину знають і говорять про трагедію. “Ми зараз боїмося виходити на вулицю. Я б не сказала, що у нас багато людей хворіє. Але така трагедія налякала всіх”, – каже їхня сусідка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...