facebook

Люди які накинулися на жінку за українську мову, назвавши її “телячою” можуть сісти в тюрму до 5 років

Міністерство внутрішніх справ відреагувало на мовний скандал у маршрутці Слов’янська. Тепер учасників конфлікту можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Нагадаємо, що це сталося кілька днів назад. В салоні транспорту перебував чоловік, який спеціально не надів правильно маску. Йому зробили на це зауваження. На що пасажир відповів агресією і матюками. Він погрожував викинути жінку з маршрутки, а українську мову назвав “телячою мовою”.

Як повідомляється в Telegram-каналі donetchanyn, чоловіка з неадекватною поведінкою підтримали інші пасажири. Вони також почали говорити, що через таких українських активістів все погано у них в місті.

За словами радника міністра внутрішніх Івана Варченка, пасажири маршрутки, які атакували жінку за українську мову, понесуть покарання згідно закону України.

Радник міністра МВС заявив, що розпалювання ворожнечі та образи почуттів громадян за мовними ознаками передбачає покарання за статтею 161 КК України.

“Санкція за знущання над людьми, які розмовляють українською, – до п’яти років ув’язнення. Груба істота чоловічої статі, яка розпускала руки, познайомиться зі статтею 296 Кримінального кодексу, що передбачає обмеження волі до 5 років“, – сказав Варченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, тих пасажирів, які ігнорують масковий режим, може чекати адміністративне порушення в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

“Громадянам, які нахабно ігнорують протиепідемічні заходи і наражають на небезпеку інших людей, агресивно відмовляючись користуватися масками в громадському транспорті, нагадають про адміністративні правопорушення зі штрафом від 17 до 34 тисяч гривень”, – зазначає Іван Варченко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...