facebook

Серед жертв жінка з відрізаною головою: у Франції черговий теракт(ФОТО)

У Ніцці на півдні Франції стався напад з ножем біля церкви, внаслідок якого троє людей загинули та ще декілька отримали поранення; напад вважають терактом. Серед жертв є жінка з відрізаною головою, повідомляє Reuters.

За повідомленнями ЗМІ, зловмисник затриманий і перебуває в лікарні. Напад стався вранці 29 жовтня біля Собору Богоматері у Ніцці. Майже одразу нападника затримали та госпіталізували — він отримав кульове поранення.

За словами мера Ніцци, нападник кричав «Аллах акбар», що і роблять ісламські терористи під час нападу.

Мер Ніцци Крістіан Естрозі одразу заявив, що вважає напад терактом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Я на місці разом з національною та муніципальною поліцією, які затримали нападника. Я підтверджую, що всі обставини вказують на те, що цей напад поруч із базилікою Богоматері в Ніцці є терактом», — написав він

За даними газети Nice Matin, кілька пострілів було здійснено на місці, і в районі почалася паніка. Міністр поліції та внутрішніх справ Жерар Дарманін закликав громадян уникати місця події. Поліція очепила квартал і здійснює перевірку, тому що одночасно повідомили про підозрілий пакунок.

Мотив нападу в Ніцці поки не відомий. Однак останніми днями Франція стала об’єктом гніву мусульман усього світу. Після жахливого нападу на околиці Парижа, де чеченський ісламіст відрізав голову місцевому вчителю, уряд оголосив боротьбу з радикальним ісламом, а президент Еммануель Макрон відстояв право на свободу слова та публікацію карикатур на пророка Мухаммеда.

Це викликало хвилю критики в мусульманському світі та різкі заяви президента Туреччини. 28 жовтня журнал Charlie Hebdo опублікував карикатуру на Ердогана, який подав на редакцію до суду.

Останній великий теракт у Ніцці стався 14 липня 2016 року, коли екстреміст використав для нападу вантажівку. Тоді загинули 86 людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...