facebook

Українці платитимуть податок за використання іноземних соціальних мереж

У Верховній Раді вже щосили йде обговорення законопроекту, який передбачає сплату податку будь-яким українцем, який використовує іноземну соціальну мережу для покупок або заробітку. Якщо закон приймуть, то всі «споживачі іноземного контенту» будуть змушені платити 20% його вартості в якості податку ПДВ.

Дану ідею подали представники української партії «Слуга народу», які хочуть за допомогою останніх грошей цього самого народу закрити 300 мільярдну діру в бюджеті. Фактично, платити податок стануть всі покупці товарів і послуг на різних іноземних соціальних ресурсах. А якщо врахувати, що українських соцмереж, які користувалися хоч найменшою популярністю, не існує, то платити будуть всі жителі країни, що використовують «Фейсбук» і «Інстаграми» з метою отримати товари або послуги.

Платити 20% -вий податок стануть також постачальники контенту, оборот яких за рік перевищив 1 млн грн. Якщо власник бізнесу є зареєстрованим ФОП або юрособою – додатковий податок стягуватися не буде. Якщо дохід не перевалив за 1 млн грн на рік, то реєстрація не потрібна (на даний момент), але влада настійно радить легалізувати свої доходи офіційно. Закон також торкнеться і тих осіб, які поширюють в соціальних мережах контент зарубіжного виробництва і на цьому заробляють. В такому випадку вони є посередниками і від сплати податку не звільняються.

Як говорить Данило Гетманцев, співавтор законопроекту і депутат «слуг», таким чином влада хоче врегулювати сферу заробітку через соціальні мережі, разом з цим поповнюючи бюджет країни. Якщо закон приймуть, то під прес потраплять користувачі практично всіх соціальних майданчиків, починаючи з «Тік-Тока» і «Інстаграма», закінчуючи «Алі Бабою» і «НетФліксом».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...