facebook

Моторошні паралелі між виборами у США та крахом України

«Жінка-кандидат у президенти з великим стажем державної служби сприймається як надмірно амбітна і корумпована. Як «істота системи», жінка, на думку багатьох, є далекою від потреб пересічних громадян.

Вона змагається з чоловіком із задокументованою історією проступку, який, проте, «говорить усе, як є», і, на думку багатьох, є «людиною з народу». Незважаючи на те, що він не вважається компетентним, багато хто розглядає його як «менше з двох зол».

49cbbf06-06af-4610-9d61-4ec8f45b2170_w987_r1_s

Так починається матеріал Ґрега Сателла у виданні Forbes. Одразу після вступу автор роз’яснює, що мова йде не про Америку в 2016 році, а про Україну в 2010 році, і що жінка, описана вище, – це Юлія Тимошенко, яку українці, як правило, називають просто «Юля», за схожістю з тим, як американці називають держсекретаря Клінтон «Гілларі». Незважаючи на поширену репутацію Тимошенко як компетентної особи, виборці обрали Віктора Януковича, людину з двома минулими судимостями за кримінальні злочини і добре відому схильність до корупції, зауважує автор.

Паралелі на цьому не закінчуються. Обоє Янукович і Трамп часто висловлювали захоплення Путіним і його авторитарним підходом. Обидва найняли Пола Манафорта, щоб згладити свій імідж і відточити власну популістську риторику. Після того, як Янукович став президентом, він відправив до в’язниці свого супротивника, так само, як Дональд Трамп погрожував зробити з Гілларі Клінтон, продовжує автор.

Янукович виявився гіршим, ніж очікувалося. Його історія некомпетентності і корупції була безпрецедентною навіть в Україні, яка ніколи не славилася своїм належним управлінням, зауважує автор і далі розповідає, до яких кривавих наслідків привело правління Януковича.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Підсумовуючи свої порівняння, автор уточнює, що Америка – не Україна, і Дональд Трамп – не Янукович. США будували свої демократичні інституції протягом 240 років і є «наймогутнішою державою на землі» у той час, як Україна була «дисфункціональною» ще задовго до 2010 року. Крім того, Дональд Трамп, попри всі свої недоліки, ніколи не був засуджений за злочин, тим паче за жорстокий, оптимістично закінчує матеріал автор.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...