facebook

Молодого львів’янина вбив ковід, лікар відмахнулася: “Я не винна”

Львів’янин помер від коронавірусу через недбалість лікарів

На Львівщині від коронавірусу помер 25-річний чоловік. Рідні вважають, що його смерті посприяла недбалість лікарів. Детальніше про це розповідає видання Obozrevatel.

25-річний економіст Олег Кулиняк був похований 24 Жовтня. Його 26-річна дружина Наталя досі не може зізнатися дочкам, що їхнього батька вже немає на світі. Рідні звинувачують у смерті чоловіка лікарів, які не надали йому належний догляд і лікування вчасно.

Як розповіла Наталя, у Олега на початку жовтня діагностували гострий лейкоз і крововилив у шиї. Лікарі негайно відправили його на аналізи – вони показали, що з внутрішніми органами було все гаразд, проте аналіз крові був поганим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сім’я кинулася за допомогою до німецьких та ізраїльських лікарів, щоб лікувати його закордоном. Однак, транспортувати Олега було не можна через важкий стан, тому вони вимушено звернулися до Львівської міськлікарні №5. Рідні планували пройти перший курс хіміотерапії там, а після відправити чоловіка на лікування в іншу країну.

Перший курс лікування пройшов успішно-чоловік йшов на поправку. Йому необхідно було якийсь час лежати в лікарні, щоб відновитися. Звідти він дзвонив дружині по відеозв’язку і показував жахливі умови в установу – всі стіни були в грибку, душа немає, туалет ніхто не прибирає та інше.

Пізніше у одного з пацієнтів, який лежав з Олегом в палаті, виявили коронавірус. Практично всіх хворих направили по інфекційних лікарнях, щоб закрити установу на обробку. Однак лікуючий лікар чоловіка виписав його додому, зробивши позначку у виписці”стан важкий”. ПРЦ-тест лікар не робила, оскільки не виявила у чоловіка симптомів захворювання.

Через 5 днів Олег зробив аналіз і з’ясувалося, що він заражений коронавірусом. Сімейний лікар наполягла на терміновій госпіталізації, оскільки у чоловіка в будь-який момент міг статися крововилив. 23 жовтня він помер, вже перебуваючи в лікарні.

Його лікуючий лікар не вважає себе винуватою і всіляко виправдовувалася. Вона заявила, що не несе відповідальності за стан свого пацієнта і направляла родичів до інших лікарів для з’ясування обставин події. За підсумком вона заявила, щоб родичі померлого зверталися до її адвоката.

Львівська обласна прокуратура відкрила справу за ч.2 ст. 139 КК України (ненадання допомоги хворому медичним співробітником, що призвело до смерті хворого). Якщо вина буде доведена, то медпрацівнику загрожує до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади і виконувати певну роботу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...