facebook

Дотримання дистанції та миття рук не зменшить ризик поширення COVID-19 у школах

Відчинені вікна зможуть збільшити протяг у класних кімнатах, що допоможе розріджувати частинки вірусу, які висять у повітрі.

Через нестабільну ситуацію із пандемією уряди багатьох країн не можуть ухвалити правильне рішення щодо роботи закладів освіти. За словами лікарів, коронавірус, на відміну від інших респіраторних вірусів, має менш негативний вплив на організм дітей, ніж дорослих. Проте фактичні дані й досі не дають можливості зробити чіткі висновки щодо захворюваності COVID-19 у дітей, пише британська газета The Guardian. Результати попередніх досліджень вказували на те, що діти здебільшого хворіли на COVID-19 безсимптомно. Статистика захворювань серед дітей на коронавірус у різних країнах: національне опитування в Іспанії виявило меншу поширеність вірусу серед дітей віком до 10 років, у порівнянні зі старшим шкільним віком та дорослими; дослідження Управління національної статистики Великої Британії показало, що інфікування на COVID-19 в Англії були найвищими серед підлітків старшого віку та дорослого населення; більшість випадків захворювань в освітніх закладах Англії стосувалися саме шкільного персоналу, а не учнів. Статистичні дані показують, що, на відміну від інших професій, кількість випадків COVID-19 була більшою серед вчителів. Під час другої хвилі пандемії в Англії школи вирішили залишити відчиненими, оскільки їх закриття призвело б до погіршення рівня освіти. Ще на початку пандемії уряди країн акцентували увагу на необхідності постійно мити руки та дезінфікувати поверхню. Однак такий підхід не завжди може вберегти від інфікування, адже вірус знаходить безліч інших шляхів для поширення.

Науковці вважають, що ризик захворіти на COVID-19 повітряно-крапельним шляхом вищий, ніж через непродезінфіковані поверхні. Крім того, серйозну небезпеку становить безсимптомний перебіг хвороби, адже в таких випадках люди стають джерелом інфекції, навіть не усвідомлюючи цього. Попри те що заклади освіти застосовують всі належні протиепідеміологічні заходи, інші інструменти для запобігання поширенню хвороби використовуються у недостатній кількості.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...