facebook

В Україні знов запровадили загальнонаціональний карантин: зон більше не буде

Через несприятливу епідеміологічну ситуацію Кабінет Міністрів ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень в Україні. Уряд скасував поділ країни на зони та повернув загальнонаціональний карантин.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив 11 листопада під час засідання. Про це повідомляє 24 канал.

Які заборони діятимуть в Україні

Заборонені масові заходи за участю понад 20 осіб, заповненість більше за 50% місць у театрах та кінотеатрах, громадському транспорті.

Заборона дискотек, робота нічних клубів та розважальних закладів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після 22:00 та до 7:00 заборонена робота закладів харчування з організацією дозвілля, тобто ресторанів, барів і кафе. Водночас обмеження не поширюються на адресну доставку та замовлення на винос.

Відвідувачі у закладах громадського харчування можуть перебувати лише на відстані не менше 2 метрів між місцями для сидіння за сусідніми столиками й не більше 4 осіб за столом без урахування дітей, віком до 18 років.

Під забороною і перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння.

Зверніть увагу! Аби убезпечити літніх людей від інших верств населення під час пандемії коронавірусу, уряд пропонує запровадити в Україні час для пенсіонерів МОЗ пропонує запровадити в Україні “години для пенсіонерів”.

Він буде діяти з 10:00 до 12:00 у місцях торгівлі та органах влади. Крім того, в Україні також ввели карантин вихідного дня.

Водночас уряд скасував поділ України на 4 зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Зауважимо, що останнім часом всі регіони нашої країни були або помаранчевими, або червоними. А до послаблення карантину не була готова жодна область Жодна з областей України не готова до послаблення карантину.

Яка ситуація з COVID-19 в Україні

За минулу добу в Україні захворіли на коронавірус 10 611 людей. Від ускладнень коронавірусної хвороби помер 191 пацієнт. Натомість видужали від COVID-19 ще 6 802 мешканці України. ​
Станом на 11 листопада в Україні виявили 489 808 хворих на COVID-19. З них одужали 221 459 людей, втім ще 8 947 померли від ускладнень, викликаних хворобою.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що ситуація критична, Україна дійшла до точки неповернення.
Він додав, що навантаження від COVID-19 не витримують навіть найпотужніші медичні системи європейських країн, тому Англія, Франція, Австрія, Німеччина, Іспанія знову ввели жорсткі карантинні обмеження.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що вже у січні 2021 року в Україні може настати італійський сценарій, коли медичні установи будуть переповнені хворими. Аби цього уникнути, уряд має запровадити додаткові карантинні заходи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...