facebook

На Прикарпатті рятувальники ловили змію у приватному будинку. Перша допомога

У селі Верхня Калуського району, що на Івано-Франківщині, рятувальники зловили в житловому будинку змію. Про це повідомляє пресслужба Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

16-го листопада близько 16-ї години до Cлужби порятунку надійшло повідомлення з проханням про допомогу у вилові плазуна у помешканні.

Працівники воєнізованого гірничорятувального загону міста Калуш зловили гі випустили в природне середовище.

Для того, щоб не постраждати від зустрічі зі зміями, рятувальна служба радить: “Збираючись на відпочинок у місця, де можна зустріти небезпечних пла­зунів, необхідно мати відповідний одяг та взуття. Одяг повинен закривати ноги: високі чоботи, вільні штани-шаровари, заправлені у взуття. Під час збирання гри­бів чи ягід краще користуватися палицею відповідної довжини, щоб пе­ревірити зарості на безпечність”.

При у кусі змії в рану потрапляє чужорідний білок, що провокує як мінімум алергічну реакцію, а максимально – анафілактичний шок. Впродовж кількох хвилин у людини падає тиск, розвивається порушення дихання і зупиняється серце. Важливо якнайшвидше доправити постраждалого до лікарні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, рятувальники застерігають: “При укусі змії категорично заборонено висмоктувати отруту з рани, припікати місце укусу чи ро­зрізати його, щоб пустити кров, або ж накладати джгут на кінцівку, а припікання місця укусу може загрожувати інфікуванням, як і відсмоктування отрути”.

Перша допомога – це накласти на уражене місце стерильну антисептичну пов’язку. Обробляти рану не потрібно. Під час перевезення місце, куди вкусила змія, слід укласти на підвищення. Все решта – справа рук лікарів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...