facebook

Пожертвував життям: хворий на COVID-19 чоловік віддав свою порцію кисню сину і помер

У Київській області хворий на коронавірус чоловік віддав свою добову порцію кисню хворому сину, в наслідок чого батько не вижив.

Про це повідомила волонтерка Дана Ярова.

За її словами, в лікарні інфікованим коронавірусом лише на 15 хвилин дають кисневі концентратори, бо їх бракує. А в одній з районних лікарень інфікований чоловік, який віддав свої хвилини на концентраторі синові, помер.

“У районному центрі батько і син потрапили до лікарні. І ті ж 15 хвилин на добу їм давали кисень. Батько відмовився від своїх 15 хвилин на день на користь сина. Батько помер, сина продовжують лікувати. Тільки от не знаю, за померлого батька йому дають ще 15 хвилин кисню чи вже ні”, – написала Ярова.

Вона підкреслила, що 15 хвилин кисню для людини, яка постійно задихається, дуже мало.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Хто не пережив ознаки задишки під час коронавірусу, не зрозуміє. У мене був концентратор, але на підкірці все одно цей моторошний страх, що наступного разу ти можеш не вдихнути. Я задихалася настільки, що не могла говорити. І ще раз, це я була з концентратором. А тепер уявіть людину, яка задихається добу і їй 15 хвилин дають подихати киснем”, – написала волонтерка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...