“Яринка дзвонить і кричить: “Ми горимо!”: сім’ї з Турківщини потрібна допомога (ВІДЕО)

Жінка каже, що документи родини вже в процесі відновлення. Перш за все, поновлять навчання дівчинки у школі, аби та могла швидше реабілітуватись від пережитого. Щоб повернутись до нормального життя, родині потрібні гроші. Іванна зазначає, що сама є багатодітною мамою.Нещодавно у її дочки були серйозні проблеми зі здоров’ям, тож усі заощадження родина витратила на його лікування. Єдина надія – на небайдужих людей.

Ярослава Світлична

Ніч з вівторка на середу, 18 листопада, сім’я Соболь з села Лімна Турківського району ще довго не зможе забути. Тоді дім родини близько півночі охопило полум’я. Будинок дерев’яний, тож вогонь вмить охопив його. Згоріло все: документи, гроші, одяг. Дивом врятувалась сім’я. 38-річна Наталія та троє її дітей і досі не можуть оговтатись від пережитого шоку.

“Вночі мені дзвонить племінниця, 13-річна Яринка. Кричить у слухавку: “Ми горимо”. То вже було за північ, я дуже надіялась, що то дитині просто щось приснилось. Але, на жаль, ні. Кажу до неї: “Чи всі живі?”. А вона вже від страху не може слова сказати, – розповідає LMN рідна сестра Наталії Іванна. – Я живу за 200 кілометрів від них, в той момент не знала, що думати. Старшого сина Наталі тоді вдома не було. На щастя, поруч проїжджали люди, що займаються обробкою деревини. Побачили, що полум’я охопило шопку з дровами і вже перекинулось на будинок. Саме вони й розбудили сім’ю”.

Коли Наталія прокинулась, уся кімната вже була в диму, полум’я поширювалось надзвичайно швидко через те, що усе в будинку з дерева. Жінка взяла 13-річну Яринку та 5-річну молодшу донечку та вибігла на двір. Згадала, що у сусідній кімнаті залишилась свекруха. Побігла у вогнище її рятувати. Обпекла обличчя, руки, але встигла вивести літню жінку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Хотіла взяти ще документи, гроші, але часу не було. Так і опинились посеред ночі на вулиці у тому, що спали. Поки пожежники приїхали, гасити вже практично не було що. Згоріло все. Наталя перечекала ту ніч у сусідів. Зараз перебуває у нашого хворого батька. Але й досі не може пережити той стрес. Як жити далі, просто не розуміє. У селі їй дуже важко, люди хвилюються, питають про пожежу, а їй ці розмови дуже непросто даються. Їй би зараз спокою і можливість почати усе спочатку”, – додає Іванна.

Жінка каже, що документи родини вже в процесі відновлення. Перш за все, поновлять навчання дівчинки у школі, аби та могла швидше реабілітуватись від пережитого. Щоб повернутись до нормального життя, родині потрібні гроші. Іванна зазначає, що сама є багатодітною мамою.Нещодавно у її дочки були серйозні проблеми зі здоров’ям, тож усі заощадження родина витратила на його лікування. Єдина надія – на небайдужих людей.

Номер картки Приватбанку для переказів:

5168 7573 3005 9785 (Іванна Василівна Попик)

Реквізити для міжнародних переказів:

BENEFICIARY
Отримувач SOBOL IVANNA index 81636, Ukraine,area Lvivska,district Mykolaivskyi,village Krupsko street Shevchenka,building 6

IBAN:
UA223052990000026201895503570
ACCOUNT
Рахунок в банку одержувача (номер пластикової карти або поточний рахунок в Приватбанку)
5168 7520 1082 7668

BANK OF BENEFICIARY
Банк отримувача
PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT CODE/BIC: PBANUA2X

CORRESPONDENT ACCOUNT
Рахунок банку одержувача в банку-кореспонденті
0011000080

INTERMEDIARY BANK
Банк-корреспондент
JP MORGAN CHASE BANK
SWIFT CODE/BIC: CHASUS33

Валюта карти: USD

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

8 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

8 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

11 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

12 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

14 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

16 години ago