facebook

Небезпечна ситуація на дорогах: на Заході України прогнозують ожеледь

В Україні впродовж 3 грудня на дорогах очікується ожеледиця. У зв’язку з погодними умовами водіїв закликають бути уважними на дорозі, дотримуватися рекомендованої швидкості, відстаней та уникати небезпечних маневрів.

Про це йдеться в повідомленні ДСНС України.

За даними синоптиків Укргідрометцентру, вкрай обережними сьогодні слід бути мешканцям західних, північних та центральних областей. Там, зокрема, очікується ожеледиця. Протримається небезпечна ситуація на дорогах щонайменше до 4-5 грудня.

В інших областях без істотних опадів. Також передбачається, що сніжитиме у північно-східних областях. У Київській області хмарно. Опадів не передбачається.

Під час ожеледиці і водіям, і пішоходам треба дотримуватися правил безпеки. Перш за все, кермувальникам не варто перевищувати швидкість і виконувати ризиковані маневрування, слід вмикати габаритні вогні чи протитуманними ліхтарі; та обов’язково змінити літні шини на зимові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пішоходам радять ходити повільніше і бути уважнішими, не перебігати дорогу перед авто, оминати металеві кришки люків.

“Шановні водії. Будьте уважними та обережними, пересуваючись автошляхами в ожеледицю! Дотримуйтеся рекомендованої швидкості, відстаней та уникайте небезпечних маневрів”, − попередили рятувальники.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...