facebook

На Рівненщині вибухнув газовий балон, загинула людина

На Рівненщині загинув 36-річний чоловік, його 35-річний товариш отримав глибокі опіки. Такі наслідки пожежі, яка спалахнула у вечір середи, 2-го грудня, у селі Кошатів Здолбунівського району. Рятувальники попередньою причиною займання називають вибух газового балону.

На Рівненщині загинув 36-річний чоловік, його 35-річний товариш отримав глибокі опіки. Такі наслідки пожежі, яка спалахнула у вечір середи, 2-го грудня, у селі Кошатів Здолбунівського району. Рятувальники попередньою причиною займання називають вибух газового балону.

Пожежа спалахнула близько 22-ї години у господарчій будівлі. За словами родички травмованого чоловіка, в той час там були племінник та його товариш.

“Я почула таке, як удар якийсь. Я глянула у вікно – горить, вже полум’я охопило врем’янку. Я вибігла надвір, почала кричати, то племінник чи то вибіг звідти, чи повітрям викинуло. Там вже до кухні не можна було доступити. А той другий згорів”, – розповіла тітка травмованого Лариса Войцеховська.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На місце виїхали рятувальники із Здолбунова.

“На ліквідацію відразу було подано вогнегасні речовини. О 22:10 пожежу було локалізовано, а о 23:00 повністю ліквідовано. До ліквідації було залучено одну автоцистерну та чотири рятувальники”, – розповіла речниця ГУ ДСНС в області Олеся Осипчук.

Вона додала, що за попередньою інформацією, вибухнув газовий балон. За словами тітки травмованого, чоловіки робили в приміщенні ремонт. Чому розпочалася пожежа – рідні не розуміють.

“Там і вагонка була дерев’яна зложена, газова плитка підключена. Все сухе. Що я можу сказати… може вони й різали балона, але то був би вибух”, – додає тітка травмованого.

“Як він переболів на онко – він горілки в роті не мав. То вже пройшло три роки. Навіть і пива не пив. Даю голову на відріз, що він не пив, не тільки вчора, а й ніколи”, – коментує бабуся травмованого Віра Пацькевич.

36-річний чоловік загинув на місці. 35-річний господар отримав опіки 30% поверхні тіла. Зараз він знаходиться в обласному опіковому центрі, його стан середньої важкості.

“Попечені голова, тулуб, шия, верхні кінцівки, достатньо глибокий опік. Будем надіятися, що позитивний, хоча загроза потенційна зберігається для життя, його потрібно інтенсивно і тривало лікувати, і хірургічно, і консервативно”, – коментує лікар-комбустіолог Петро Соловей.

“Як розповів правоохоронцям потерпілий, у літній кухні знаходилося п’ять заправлених газом балонів. Через деякий час в одному з них стався витік газу, після чого відбувся вибух”, – розповідає речниця Нацполіції в області Марія Юстицька.

Правоохоронці за фактом розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство із відміткою “нещасний випадок”), – додають у пресслужбі поліції області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...