facebook

День Катерини: красиві листівки та найліпші привітання у віршах і прозі

Сьогодні православна церква вшановує святу Катерину Олександрійську.

Щороку 7 грудня свій День ангела відзначають усі жінки, дівчата та дівчатка на ім’я Катерина. Цього дня православна церква вшановує святу Катерину Олександрійську.

За переказами, вона була дочкою правителя Олександрії Єгипетської Конста під час правління імператора Максиміана (305-313). Дівчині не вдавалося знайти коханого, бо вона хотіла вийти тільки за того, хто буде розумнішим за неї. Тоді дівчині допоміг християнський наставник її матері, який і розповів Катерині, що він знає юнака, котрий перевершує її в усьому – це син Божий.

Згодом до Олександрії на язичницьке свято, під час якого приносилися і людські жертви, прибув сам імператор Максиміан. Любов до мучеників-християн і сердечне бажання полегшити їхню долю спонукали Катерину піти до правителя. Дівчина мудро викрила омани язичників. Максиміану не вдалося зламати сильну християнську віру Катерини, тому він наказав стратити її.

УНІАН зібрав найрізноманітніші привітання з Днем ангела Катерини у віршах і прозі, а також картинки та листівки з нагоди іменин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З Днем ангела Катерини – вірші та листівки

***

Сьоме грудня – Катерини

у Катрусі іменини,

Тож вітаю я свою,

Найкращу й найдорожчу!

З Тобою поруч дуже легко,

душі моєї Ти люстерко,

Ти наче сонечко для мене,

Що зігріває землю з неба!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...