facebook

“Будуть неприємності”: українців попередили про небезпечні ялинкові прикраси

У групі ризику – діти та домашні тварини. На Новий рік небезпечними предметами можуть стати неякісні ялинкові гірлянди або іграшки, які діти або домашні тварини можуть “спробувати на смак”.

 

Як розповіла в ефірі телеканалу “Україна 24” начальниця відділу контролю у сфері торгівлі ГУ Держпродспоживслужби у Києві Ірина Мазепа, з найбільш небезпечних “може бути новорічна гірлянда або новорічні іграшки – без інформації або неякісні по складу”.

На запитання, чи багато скарг від споживачів у дні новорічних свят, Мазепа відповіла:

“Скарг від споживачів дуже мало. В основному ми проводимо шляхом відбору зразків на лабораторні дослідження самостійно, планові перевірки”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також чиновниця зазначила, що Держпродспоживслужба може перевірити іграшку позапланово, “якщо споживач пише до підприємця заяву на проведення експертизи, і ми можемо зробити експертизу цього товару”.

У свою чергу, експертка з безпеки дітей Олена Лізвінська розповіла в ефірі телеканалу “Україна 24”, як убезпечити дітей і домашніх тварин.

Держава не здатна регулювати весь потік фальсифікату в Україні. Достатньо увімкнути критичне мислення і робити вибір з точки зору “а що буде, якщо”. Що буде, якщо дитина або домашня тварина з’їсть іграшку або дощик? Відповідь очевидна – будуть неприємності”, – попередила вона.

За словами експертки, це може стосуватися “абсолютно будь-якої продукції, яку ви придбаєте в будь-якому місці”.

“Ми говоримо не тільки про касові чеки, тут важлива сама форма. Чи є запах, якщо брати ту ж ялинкову іграшку, гірлянду, прикраси, чи залишається фарба на руках… Іграшка повинна бути без смаку, без кольору, без запаху. Ідеальний варіант, якщо вона не вміщається в рот домашній тварині. Останнім часом все більше з’являється іграшок handmade – теж звертаю увагу на те, щоб всі деталі були закріплені, щоб випадково не відірвалися, не загубилися і не були “з’їдені” дитиною”, – сказала Лізвінська.

Продовження читайте тут: https://expres.in.ua/news/19343/

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...