facebook

На очах львів’ян посеред вулиці били та ображали дівчину, містяни відверталися – “Мене не стосується!”

Скільки людей готові втрутитися, якщо стануть свідками насилля?

У Львові провели соціальний експеримент, під час якого актори інсценували сцени побутового насильства. Про це розповіли у Львівській міськраді.

Як зазначається, ініціатива працівників Львівського міського центру соціальних служб «Між нами» та акторів Народного театру сатири «Під мостом» полягала в тому, щоб перевірити, скільки людей готові втрутитися, якщо стануть свідками насилля над людиною.

Актори, що зображали пару, на вулицях робили вигляд, що сваряться та б’ються між собою. Відреагували на насильство лише 2% перехожих. На сварку реагували ще рідше – лише піввідсотка перехожих.

Найчастіше люди, які не вступилися за жертву конфлікту, аргументували це тим, що «Це мене не стосується», «Я не маю часу на це», «Я поспішаю».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дехто казав, що одразу зрозумів, що перед ним – актори. Інші пояснювали, що з ними дитина, а хтось просто чекав, щоб відреагував хтось інший.

Зреагуєш, потім на тебе ж заяву напишуть», «В нас звикли, що моя хата скраю, а коли стається біда, то ті ж самі люди найбільше кричать: «Як можна було таке допустити?», «Треба завжди реагувати, коли бачиш такі ситуації, не важливо, чи поспішаєш, чи з дитиною, просто підійти і запитати, чи потрібна допомога. Не так важко, а це врятувати чиєсь життя», – коментують львів’яни.

«Не перестаю дивуватись таким соціальним акціям. Хто що від того виграв? Що змінилося? Кого це змінило? І хтось же на це гроші викидає. Краще б віддали їх на системне виховання молоді», «Отак і живемо! В всьому в нас винна влада, а людські якості самі в собі знищуємо!», – додають інші.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...