facebook

Різдвяні свята 2020-2021: календар вихідних днів на Новий рік і Різдво

Вже зовсім скоро Різдво і Новий Рік, а отже потрібно ознайомитися з переліком вихідних на цей період. Так, згідно з рішенням Кабінету Міністрів про перенесення робочих днів у 2020 році у період новорічних та різдвяних свят очікуються додаткові вихідні.

Відповідні рішення опубліковано на сайті Кабінету міністрів України, передає “Це моя Україна”.

Перший вихідний на новорічні та різдвяні свята припаде на грудень. В Україні неробочим днем є католицьке Різдво 25 грудня. Вже третій рік поспіль, з 2017 року, цей день є офіційним вихідним днем.

Що стосується четверга 31 грудня, то цей день буде робочим. Однак відповідно до чинного Кодексу законів про працю передноворічний день рекомендується скоротити на 1 годину. Вже наступного дня розпочнуться триденні вихідні – з п’ятниці, 1 січня, по неділю, 3 січня.

Різдво за юліанським календарем, яке відзначає православна церква, також порадує нас додатковим вихідним. Робочий день 6 січня рекомендується скоротити на одну годину. А ось наступний день, 7 січня, буде вихідним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб продовжити вихідні, уряд рекомендує працедавцям перенести робочий день з п’ятниці, 8 січня, на суботу, 16 січня. Таким чином, у нас буде чотири вихідні поспіль – з 7 по 10 січня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...