facebook

Батько загиблого бійця з Франківщини пішов на фронт, трагічна історія родини змусить вас плакати: “Став інвалідом”

Родина з Франківщини втратила сина на війні. Про це розповіли у виданні “Голос України”.

Родина з Франківщини втратила сина на війні. Про це розповіли у виданні “Голос України”.

Повідомляється, що в 2014 році на війні на Сході України загинув боєць «Правого Сектора», уродженець села Топорівці, Городеньківського району Степан Стефурак.

Хлопець разом з братом Василем відправився на фронт в зону АТО в 2014 році і служив за контрактом у Дебальцевому. Степан Стефурак загинув, коли їхав з товаришем на розвідку біля села Піски на Донбасі. Автомобіль потрапив під обстріл ворожої артилерії. Українські бійці намагалися втекти і виїхали на поле, де і підірвалися на міні.

Після цього батько загиблого бійця Степан Стефурак-старший також пішов на фронт. До вересня 2019 року служив в окремій гірничо-штурмовій бригаді. Під час бойових дій отримав поранення та ІІ групу інвалідності. Пізніше знову повернувся на передову. Однак чоловікові досі не присвоїли статус учасника бойових дій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тепер за станом здоров’я присвоїли третю, але пенсії чоловік не отримує — через те, що досі не надійшли документи з військкомату. Напевно, через Америку пересилають. Статусу учасника бойових дій досі не має, хіба що на районному рівні визнання, щорічно виділяють 2000 грн і пільги на комунальні послуги ” – розповіла мама загиблого бійця Світлана Стефурак.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...