facebook

З 28 грудня після перетину польського кордону всі будуть на карантині, але є один виняток

На країну чекає загальнонаціональний карантин: він буде обов’язковим для людей, які прибудуть до Польщі організованим транспортом у період з 28 грудня по 17 січня.

Про це вчора під час прес-конференції заявив міністр охорони здоров’я Польщі. За словами уряду, метою нових обмежень є зменшення мобільності поляків. З 28 грудня люди, які перетинають кордон Республіки Польща, а також зовнішній кордон Європейського Союзу, будуть скеровані на 10-денний карантин. Варто зазначити, що закон стосується не лише сухопутних кордонів, але й «морських кордонів держав-членів, а також їх аеропортів, річкових, морських та озерних портів, за умови, що вони не є внутрішніми кордонами». Це означає, що люди, які приїжджають до Польщі, наприклад, з Туреччини, Китаю чи США, також будуть на самоізоляції.

Обов’язковий 10-денний карантин застосовуватиметься до осіб, які прибудуть до Польщі організованим (колективним) транспортом. Відповідно до чинних домовленостей, це правило діятиме з 28 грудня по 17 січня. Можливо, його продовжать. Прес-секретар Міністерства охорони здоров’я Войцех Андрусевич уточнив в інтерв’ю tvp.info, що з карантину будуть виключені люди, які будуть приїжджати до Польщі індивідуальним транспортом, наприклад, легковим автомобілем. Під індивідуальним транспортом маються на увазі автомобілі та автобуси до 9 осіб. Люди, які приїжджають до Польщі такими видами транспорту, 28.12-17.01 — будуть звільнені від карантину. Усі інші обмеження залишаються незмінними, тобто громадяни країн, що не входять до ЄС, все ще зобов’язані проходити карантин, незалежно від транспортних засобів, якими вони користуються.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...