facebook

Заробітня плата освітян з 1 січня зросте на 20%: Шкарлет про підвищення зарплати педагогам

Міністр підкреслив, що бюджет освіти на 2021 рік у першому читанні був найбільшим із 2012 року.

У 2021 році Міністерство освіти і науки планує продовжити роботу над підвищенням оплати праці педагогічним працівникам. Про це Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів в інтерв’ю для Українського радіо: З 1 січня відбудеться зростання заробітної плати на 20%. У порівнянні з 1 квітня 2020-го року, станом на 1 грудня 2021 року буде в цілому зростання на 30%. За словами Шкарлета, МОН підготувало профільний закон щодо соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам у разі захворювання на COVID-19. Ця пропозиція погоджена, і ми чекаємо від президента внесення її до парламенту. Я думаю, що коли парламент запрацює, президент внесе цю пропозицію, – підкреслив Міністр освіти і науки.

Також Сергій Шкарлет повідомив, що розроблено проєкт постанови Уряду, яким передбачається збільшення зарплати медичним працівникам закладів освіти на 20%. Цей проєкт уже надіслано на погодження до центральних органів виконавчої влади: Із профспілками абсолютно тісна взаємодія щодо поступового збільшення коштів на оплату праці. Міністр підкреслив, що бюджет освіти на 2021 рік у першому читанні був найбільшим із 2012 року. Ми отримали плюс 50-100% за всіма показниками, статтями й субвенціями. Ті скорочення, які відбулись між першим і другим читанням, залежать не від того, що в нас забрали кошти, а від того, що збільшення мінімальної заробітної плати з 1 липня було перенесено на 1 грудня.

Тобто це операційна різниця. В освіти майже нічого не забрали, забрали 500 мільйонів, тобто капітальні видатки. Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України під час засідання призначив заступницю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Посаду обійняла Віра Рогова, заступниця голови Житомирської обласної державної адміністрації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...