facebook

Відкрутили колеса й “затуляють рот” рідним: деталі розслідування ДТП з підлітками на Хмельниччині

Через два місяці після ДТП на Хмельниччині, де загинули двоє підлітків, підозрюваний водій не визнає своєї провини й стверджує, що не пам’ятає, хто сидів за кермом.

Рідні одного з хлопчиків вважають, що з розслідуванням зволікають, а в поліції їм намагаються “затулити рот”. Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL. Водій заявив, що нічого не пам’ятає Два місяці тому, 23 жовтня 2020 року, в районному містечку Волочиськ Хмельницької області сталося ДТП, в якому загинули два підлітки – 15-річний Артем Шимков і 14-річний Андрій Ковальчук.

Тоді в центрі міста Honda CR-V на великій швидкості вилетіла на зустрічну смугу і врізалася в старі “жигулі”.

Підлітки сиділи в “жигулях”, а 24-річний водій цієї машини хоч і постраждав, але залишився живий. За кермом Honda CR-V був місцевий підприємець Андрій К. У салоні перебувала компанія напідпитку, зокрема і власниця цього авто Оксана К. Як розповіла OBOZREVATEL сестра загиблого підлітка Андрія Ковальчука Світлана Ковальчук, поки справа товчеться на місці. “Тоді відразу взяли під варту водія Honda CR-V. На першому суді, коли йому обирали запобіжний захід, він визнавав, що був за кермом, напідпитку. А потім уже, на наступному засіданні заявив, що насправді перебував на пасажирському сидінні, а жінка сиділа ззаду. А хто був за кермом він не пам’ятає”, – розповідає Світлана Ковальчук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Намагаються “затулити рот” На думку рідних загиблого хлопця, з розслідуванням зволікають. Крім того, в поліції натякають, щоб родичі нічого не писали з приводу слідства в соцмережах. “Нам просто намагаються затулити рот, щоб ми не висвітлювали, як рухається справа і що там відбувається. Ми дізналися про те, що у вихідний день, 25 грудня, на місці ДТП поліція проводила якісь дії. Але ні нам, ні нашому адвокату навіть не повідомили! А ось жінка, яка була в Honda CR-V, разом зі своїм адвокатом там начебто були присутні. Коли ми обурилися, зателефонували нашому слідчому, він заявив, що у відпустці. Хто замість нього може відповісти на наші запитання, він не знав. А в поліції Хмельницької області начальник слідства сказав, що не зобов’язаний доводити до нашого відома”, – каже родичка загиблого.

До того ж, за словами рідних, на засіданні суду захисник обвинуваченого водія безпосередньо передавав йому якісь документи, які той підписував.

“Такі речі робляться тільки через співробітників охорони в залі, а не напряму. Коли ми почали з’ясовувати, що за документи передавали обвинуваченому, його захисник відмовився відповідати на запитання”, – каже Світлана. Розбили прилавки й відкрутили колеса? Родичі загиблого підлітка запевняють: про те, що водій був п’яний, знають тільки зі слів слідчого, але документів про результати експертизи їм не показували.

“Зараз відбуваються дивні речі. Не так давно постраждали батьки водія “жигулів”, який віз дітей і був травмований. Вони торгують на базарі, і хтось їм розбив дерев’яні прилавки. А коли вони на своєму бусі виїжджали вранці на роботу, машину почало водити по дорозі. Вони зупинилися й виявили, що у них на колесах відкручені болти. Як усе це можна розцінити?” – запитує Світлана. У поліції Хмельницької області нам сказали, що поки ще триває досудове слідство. Щодо водія Honda CR-V, то йому висунуто звинувачення, і він узятий під варту без права внесення застави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...