facebook

Чи варто дарувати солодощі дітям на новорічні свята: Ляшко пояснив небезпеку

Яскраві солодощі – не найкращий подарунок дітям на свята, оскільки за красивим пакуванням ховаються алергени, надмірна кількість цукру та шкідливих жирів.

Яскраві солодощі – не найкращий подарунок дітям на свята, оскільки за красивим пакуванням ховаються алергени, надмірна кількість цукру та шкідливих жирів.

Про небезпеку таких презентів напередодні свят українців попередив головний санітарний лікар Віктор Ляшко у своєму Facebook. За його словами, у раціоні сьогодні і так переважають зайві калорії, а через низьку фізичну активність збільшується кількість дітей з ожирінням.

“Тому, солоденький пакуночок під подушку чи ялинку, – не найкращий спосіб проявити любов та турботу. Надлишок цукру може призвести до псування зубів, надмірної ваги та пов’язаних з нею хвороб”, – попередив головний санітарний лікар.

Він нагадав, що експерти і науковці Всесвітньої організації охорони здоров’я радять обмежити вживання цукрів до кількості – менше 25 грамів на добу. Водночас Ляшко порадив зробити подарунок більш корисним, поклавши до пакунка свіжі або сушені фрукти, горішки, а як десерт можна запропонувати дитині йогурти з вмістом цукру менше 10 г на 100 г/мл продукту, а в якості напоїв – тепле какао з молоком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Варто пам’ятати і про кількість солодощів, які будуть безпечними для дитячого організму. Тому даруйте дитині солодощів не більше, ніж вона може з’їсти за один раз. Звісно, що одна цукерка чи апельсин шкоди не принесуть, але ж їх, як правило закуповують з надлишком і дитині важко стриматися”, – зазначив головний санлікар країни.

Крім того, він нагадав, що краще за будь-який подарунок – спільно проведений із дітьми час.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...