facebook

Полька розтопила серця заробітчан українською піснею: “так потрібно любити”(відео)

Пісня туги за Україною отримала нове життя у виконанні польки.

Відома пісня “Гей, Соколи” у виконанні польського гурта AnnaLu & Shavez викликала купу схвальних відгуків і мільйони переглядів. Пісня “Гей, Соколи” добре знана не лише українцям, але й словакам і полякам. Протягом тривалого часу йшли доволі розлогі обговорення, хто її автор, коли вона виникла і на яких землях. Популярною була думка, яка стверджувала, що її автор Тимко Падура – українсько-польський автор, проте цьому немає фактологічних підтверджень.

Нині найбільш за найбільш вірогідною вважається версія, згідно з якою ця пісня – народна польська, 19 століття походження. Актуалізувалася вона внаслідок переселення поляків з України в Польщу після подій Другої світової війни і зовнішньої політики Сталіна. Пісня розповідає історію козака, який їде на чужину і прощається з коханою, батьками і землею.

Але якою б не була історія пісні, це не заважає насолодитися її виконанням, як це й зробили багато українців після розміщення відео InfoFakt Україна. Виконавицю навіть поставили у приклад: “Браво! Яка ти велика молодчинка! Ти є прикладом для наших співаків, як потрібно любити свою Батьківщину. Велике тобі дякую. Спів бездоганний”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...