facebook

Українці вимагають у Президента заборони на використання петард та феєрверків

В одній із петицій на сайті Президента просять заборонити в Україні використання петард та феєрверків.

В одній із петицій на сайті Президента просять заборонити в Україні використання петард та феєрверків.

Про це йдеться у петиції до Президента України від 4 січня.

За словами авторки Ксенії Триняк, щороку, в новорічну ніч соціальні мережі рясніють повідомленнями про те, що люди і тварини страждають від використання феєрверків, петард, хлопавок та інших піротехнічних засобів.

На думку авторки петиції, від піротехнічних засобів найбільше страждають:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

люди похилого віку;
люди які служили в зоні АТО і брали участь в інших бойових діях;
маленькі діти;
беззахисні тварини, які не можуть закрити вуха, або сховатися там де не чути звуків пострілів і вибухів.
“Шкода, що завдають піротехнічні засоби, величезна. Людям, які пройшли АТО, звуки вибухів нагадують війну і це завдає колосальну шкоду психологічному здоров’ю. Людям похилого віку з величезним багажем хвороб – це завдає шкоди фізичному здоров’ю. Для молодих мам і їх маляток – це і фізичне насильство і знущання над здоров’ям. Для тварин – це величезний стрес, жах та їх вбивство”, – пише авторка петиції Ксенія Триняк.

У петиції розміщено наступні пункти:

Заборонити продаж і використання таких піротехнічних пристроїв як: салюти, феєрверки; хлопавки; петарди; вертушок; холодні фонтани; фаєри; ракети; стробоскопи; мінномети; установки Балет,

Катюша, Дракон, Римські свічки; вулкани; пневмохлопушкі і інші.

Заборонити продаж і використання піротехнічних пристроїв, які перевищують норму шуму в 70 Дцб, встановлену статей 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення».

Ввести уголовну відповідальнність за незаконний продаж піротехнічних засобів, які можуть нанести шкоду життю людей та тварин, та їх здоров’ю – як фізичному так і психологічному.

Ввести великі штрафи за незаконне використання феєрверків, петард та інших піротехнічних засобів, які можуть нести шкоду життю людей та тварин, та їх здоров’ю – як фізичному так і психологічному.

У великі свята патрулювати національною поліцією стадіони, сквери та парки на випадок використання піротехнічних засобів.

До завершення голосування залишилось 86 днів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...