facebook

Українці почали масово перекривати дороги заради зниження тарифів на газ. Фото

У кількох регіонах України пройшли акції протесту проти високих комунальних тарифів – люди перекривали дороги на Харківщині, на Полтавщині, в Миколаєві і Жовтих Водах.

У кількох регіонах України пройшли акції протесту проти високих комунальних тарифів – люди перекривали дороги на Харківщині, на Полтавщині, в Миколаєві і Жовтих Водах.

У Харківській області 10 січня жителі селища міського типу Високий перекрили трасу, висловлюючи у такий спосіб протест проти високих комунальних тарифів, зокрема на транспорт газу. Інформацію про акцію поширили декілька місцевих Telegram-каналів (щоб подивитися фото, доскрольте новину до кінця).

Схожа акція пройшла також у Бакалії та Люботині.

Зазначається, що понад пів сотні людей перекрили трасу М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На опублікованих у мережі кадрах видно, що люди пересувалися пішохідним переходом, блокуючи рух. Деякі протестувальники тримали плакати: “STOP геноцид”, “Люди – не бидло”, “Ні тарифогеноциду”.

Учасники акції виконали вимоги карантину – всі були в масках. Вони також пропускали спецтранспорт, і кожні 15 хвилин – інші автомобілі. За словами очевидців, заторів на місці протесту не було.

У відділі комунікації поліції області запевнили, що охорону громадського порядку на акції забезпечували 15 поліцейських. Вони не перешкоджали протесту

Відомо, що цього ж дня перекрили рух на дорозі і жителя містах Бакалія і Люботин Харківської області.

“Авто не пропускали, всіх розвертали”, – пише Telegram-каналу “ХС|Харків” про протест у Бакалії.

Як повідомило видання Новости N, в Миколаєві близько сотні протестувальників зібралися на площі біля міської ради. Вони вимагали не підвищувати комунальні тарифи.

Приблизно за півгодини люди перекрили рух транспорту на Інгульському мосту. Через це на проспекті Героїв України з боку мікрорайону Тернівка утворилися автомобільний затор.

Пізніше поліцейським вдалося розігнати мітингувальників. Однак люди повернулися на Соборну площу, щоб зібрати підписи і домовитися про подальші акції протесту.

За інформацією видання Полтавщина, учасники акції протесту проти зростання тарифів в Полтаві перекрили рух трасою Київ-Харків. Кілька десятків людей постійно переходили по пішохідному переходу на вулиці Київське шосе.

Поліція частково обмежила рух трасою близько 11:00 – проїзд закрили Київським шосе з боку Харкова до вулиці Грушевського.

За інформацією спільноти ЖВ-на пульсі в Facebook, в Жовтих Водах на мітинг під стіни міськради прийшло лише кілька людей. Люди в коментарях пояснили, що багато хто дізнався про акцію протесту тільки після того, як вона пройшла.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...