facebook

На Україну насуваються циклони Бартош і Дімітріос. Будуть сильні морози і сніг

На Україну насуваються сильні морози та сніг. Про це повідомляють метеорологи.

Похолодання буде на всій території країни. Найнижчі температури очікують 14-19 січня.

Синоптик Наталка Діденко повідомила у Facebook, що з 13 січня на погоду впливатимуть циклони Бартош і Дімітріос.

“12-го січня очікується в більшості областей України від 2 морозу до 2 градусів тепла. Надалі температура повітря поступово знижуватиметься і в період 14-19 січня досягатиме у нічні години -14-20 градусів”, – зазначила пані Діденко.

За її словами, циклон Бартош принесе мокрий сніг, дощ, сніг та сильний вітер на схід та південний схід України, а також на Сумщину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“На решту території України впливатиме своїми фронтами північний циклон Дімітріос, який нарешті організує зимову омріяну картинку на вулиці – посипатиме снігом, без сильних снігопадів”, – зазначає пані Діденко.

Згідно з прогнозами Гідрометцентру, 13 січня у більшості регіонів – від Львова до Луганська – падіння температури від 0 до -5 градусів Цельсія та снігопади вдень та вночі. У південних регіонах вночі йтиме сніг, вдень – мокрий сніг.

14 січня температура впаде до -9..-11 градусів Цельсія вдень у Києві, до -7…-14 у північних регіонах. В інших регіонах морози будуть слабшими. Снігопади триватимуть на півночі та заході країни.

У п’ятницю, 15 січня, морози посиляться на заході, півдні та центрі України. Сніг буде на більшій частині території країни, крім південних регіонів, Дніпра та Запоріжжя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...