Categories: Події

Життя під час локдауну: що можна і не можна купити в супермаркеті(ПЕРЕЛІК)

Одяг, канцелярські товари та інші речі повсякденного використання заборонили продавати у супермаркетах на період січневого локдауну.

Торгувати можна лише харчами, лікарськими та ветеринарними препаратами, засобами гігієни та зв’язку, а також кормами та засобами захисту рослин. Про це нагадав заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін.

Про це йдеться й у пункті 3 постанови Кабміну від 9 грудня 2020 року з правками від 5 січня 2021 року: Торгувати можна виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів гігієни, побутової хімії, засобів зв’язку, друкованих засобів масової інформації, ветеринарних препаратів, кормів, насіння, засобів захисту рослин на торговельних площах, не менш як 60 відсотків яких призначено для торгівлі такими товарами. Не заборонено під час локдауну торгувати пальним.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресного доставлення замовлень. До речі, у деяких супермаркетах можна знайти перелік заборонених для продажу товарів. До прикладу, такий перелік товарів можна знайти на вході у магазин «Spar».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Оля

Recent Posts

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

19 хв. ago

Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться

Що чекає на українців, які порушать закон До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не…

22 хв. ago

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

3 години ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

3 години ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

5 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

6 години ago