facebook

Щойно! Моторошна трагедія сколихнула світ – потонуло судно. Доля українців невідома!

Серед 15 членів екіпажу суховантажу “Арвін”, який 17 січня затонув біля берегів Туреччини, було 12 українців. Шістьох з них вдалося врятувати.

Поки відомо, що жертвами аварії корабля стали п’ять чоловік, але їх національність не уточнюється. Про це пише ТАСС з посиланням на місцеву владу.

“На борту затонулого біля берегів Туреччини суховантажного судна знаходилися 12 громадян України, шестеро з них врятовані”, – йдеться в повідомленні.

Також були опубліковані імена моряків і їх громадянство.

Громадяни України: Рустам Казім, Віталій Качур, Геннадій Кравченко, Анатолій Савостин, Сергій Сибільов, Олександр Перкатий, Віталій Мережко, Владислав Затерка, Владислав Остапенко, Андрій Мельниченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Громадяни Росії: Віталій Галенко, Микола Клімов.

Раніше РосЗМІ, посилаючись на інформацію російської профспілки моряків заявило, що оператором “Арвін” є українська компанія Tesoro Marine з Одеси.

Нагадаємо, що судно затонуло в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин в районі Інкуму. Пошуково-рятувальну операцію, яка ускладнювалась поганими погодними умовами, проходила під керівництвом місцевої влади.

Спершу повідомлялося, що суховантаж прямував під прапором РФ, але пізніше губернатор Бартин Сінан Гюнер заявив, що вони сплутали його з прапором Республіки Палау. За його словами, важко було отримати чітку інформацію, оскільки судно не має нічого спільного з портом їх провінції.

“Ми заявили, що судно знаходилося під російським прапором, але дізналися, що це був Палау. Екіпаж корабля – громадяни України”, – пояснив чиновник.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...