facebook

З березня пільговий проїзд у Франківську буде доступний лише з карткою “Галка”

Вже з 1 березня у комунальному транспорті Івано-Франківська завершиться перехід до автоматизованої системи обліку оплати проїзду.

Це означає, що всі пасажири повинні будуть обов’язково валідувати картку «Галка» після посадки у громадський транспорт. І пільговий проїзд буде можливим лише після реєстрації «Галки», повідомили на сайті міського голови, пише Фіртка.

Понад 80 тисяч різних видів карток «Галка» уже побачили світ: пільгова, учнівська, студентська, загальна та персоніфікована. Багато карток залишаються у Департаменті соціальної політики, оскільки власники не поспішають їх забрати.

«Хоча всім надсилалися SMS, є 5 тисяч карток, які були виготовлені рік тому і їх досі не забрали. Можливо пов’язано з тим, що зараз проїзд можливий і з карткою попереднього зразка. Але з березня проїзд в комунальному транспорті буде виключено з новою «Галкою», яку потрібно буде валідувати. Але потім за 1-2 дні неможливо буде видати усі картки, тому краще не зволікати і забрати карку заздалегідь», – говорить директор Департаменту соціальної політики Василь Семанюк.

Не поспішають забирати свої картки і студенти. На сьогодні видачі очікують всі студентські картки, які були замовлені до грудня 2020 року. Щоб забрати студентську картку потрібно прийти у ЦНАП на Незалежності, 9, захопивши український паспорт та студентське посвідчення. Також тут на видачі є пенсійні картки. Для їх отримання треба мати паспорт та пенсійне посвідчення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Кількості порядку видачі карток немає, тобто якщо людина отримала SMS-повідомлення, вона звертається і цю картку забирає. Але, якщо вона не отримала повідомлення і гуляючи містом зайшла в ЦНАП, то теж може отримати картку. Орієнтовно в день можемо видати від 20 до 100 карток», – розповідає директор Центру надання адміністративних послуг Богдан Питель.

Якщо під час контролю поїздка буде не зареєстрована чи не оплачена, контролери мають право на продаж свого квитка, який суттєво дорожчий і прирівнюється до штрафу. Контролери мають спеціальне обладнання, яке здатне перевірити чи була ця картка зареєстрована у цьому транспортному засобі.

Для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, які не проживають на території міської громади, пільговий проїзд залишиться по звичайних посвідчення до моменту вирішення цього питання на рівні Кабінету Міністрів України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...