facebook

Доведеться сплатити в будь-якому разі: до ВР внесуть законопроект щодо “євроблях”

Найближчим часом його планують зареєструвати.

Нещодавно на профільному “податковому” комітеті Верховної Ради ухвалили черговий законопроєкт щодо “євроблях”. Про це повідомляє група “Доступне авто” у Facebook. В новий законопроект ввійшли правки до Митного та Податкового кодексів України. Кошти підуть на боротьбу з пандемією COVID-19 та вакцинацію населення.

Законопроєкт передбачає такі кроки: Автомобілі з іноземною реєстрацією, які були ввезені до 31.12.2020 року з порушенням митних правил, можуть бути легалізовані двома шляхами. Перший – вивезти автомобіль за кордон, сплативши у такому разі 8 500 грн штрафу. Другий – сплатити такий же штраф, але потім ще внести кошти за розмитнення автомобіля. Для тих, кому не підійшов жоден варіант, поліція, яка отримала доступ до бази даних Митної служби, вперше теж накладе аналогічний штраф, а вдруге – конфіскує та накладе штраф у 17 000 грн.

Таким чином, кожен власник “євробляхи” має сплатити 8 500 грн у будь-якому разі. Розмитнити можна лише автомобіль однієї категорії на одну людину (одне легкове, одне вантажне, один причеп).

Цей транспортний засіб має відповідати екологічним стандартам не менше “Євро2”. Згідно законопроєкту, ставки розмитнення будуть набагато меншими, ніж чинні. Зокрема, мито становитиме нуль відсотків, акциз також буде менший, за новою формулою. Його розмір залежатиме від віку машини, типу та об’єму двигуна. На розмір акцизу також нараховуватиметься ПДВ 20%. Пільговий режим розмитнення буде діяти протягом 180 днів від дня набуття чинності Законом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...