facebook

Шмигаль: Продовжувати локдаун немає потреби, а карантин діятиме до 31 березня

Потреби продовжувати локдаун після 24 січня немає, Україна повернеться до “помаранчевої” зони, яка діяла раніше, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в понеділок, 18 січня, заявив, що потреби продовжувати посилені карантинні заходи після 24 січня поточного року немає, тож після цього дня Україна повернеться до обмежень “помаранчевої” зони, які діяли раніше.

“Зараз ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники, які не дали б змогу нашій медичній системі справлятися. Але навіщо ризикувати життям і здоров’ям людей, якщо ми можемо в цей найбільш неактивний період у році зробити найм’якіший у Європі локдаун, для того, щоб збити хвилю, яка розпочинається, і в лютому не допускати великої кількості захворювань”, – сказав Шмигаль, передає агентство “Інтерфакс-Україна”.

Прем’єр додав, що для уряду було важливо не допустити перевантаження медичної системи до отримання вакцини, надходження якої очікується не пізніше за лютий. “З 8 до 24 січня у нас встановлено так званий карантин зимових канікул. Його ключова мета – обмеження мобільності населення. З 25-го ми перейдемо, ймовірно, до “помаранчевої” зони, яка діяла до запровадження цих правил”, – зазначив Шмигаль.

Крім того, він наголосив, що на сьогодні влада не вбачає потреби продовжувати жорсткі карантинні заходи довше ніж до 24 січня. “Поточний карантин запроваджено до кінця лютого. Найімовірніше, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Наразі немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла”, – зазначив прем’єр. “Європа палає, ми відкриті для Європи, ми відкриті всередині держави, тому підстав для зняття карантину немає. Непотрібно передчасно тішити себе ілюзіями. Я впевнений, що карантин дуже довго триватиме цього року. А от яким саме він буде, це вже інше питання”, – заявив Шмигаль.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...