facebook

Максимум за 1000 євро: Комітет рекомендує Раді схвалити законопроєкт про розмитнення “євроблях”

Профільний комітет ВР рекомендував Раді ухвалити за основу законопроєкти, які передбачають тимчасове встановлення максимальної ставки розмитнення авто, ввезених на територію України з порушенням митних правил («євроблях») до кінця 2020 року, у 1000 євро.

Таке рішення ухвалили на засіданні у четвер, передає «Укрінформ».

Що пропонують в Комітеті

Заступник голови комітету Олександр Ковальчук зазначив, що напрацьовано два законопроєкти, якими пропонуються зміни до Податкового і Митного кодексів.

«Вони передбачають єдиний підхід до розмитнення авто без будь-яких пільг і винятків, стосуються всіх транспортних засобів, які в’їхали на територію України до кінця 2020 року з порушенням митних правил, а також направлені на поповнення бюджету і полегшення роботи правоохоронних органів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пропонується надати можливість розмитнення автівок, що були ввезені з порушенням митних правил протягом 180 днів за ставкою, що не перевищує 1000 євро. Отримані кошти депутати пропонують спрямувати на вакцинацію від covid-19″, — йдеться у повідомленні.

«У прикінцевих положеннях законопроєкту ми пропонуємо кошти, отримані від розмитнення транспортних засобів, у повному обсязі направити на вакцинацію українців від коронавірусної інфекції, доплату медикам, придбання обладнання тощо», — сказав нардеп.

Передісторія

В Україніполіція почала штрафувати власників автомобілів на іноземній реєстрації на суму 8,5 тисячі гривень.

Президент Володимир Зеленський звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова сприяти роботі нардепів і урядовців у складі робочої групи з напрацювання законодавчих ініціатив щодо доступного розмитнення «євроблях».

В кінці 2019 року власникам «євроблях» пообіцяли чергові пільги. У квітні 2020 року в парламенті був зареєстрований законопроєкт № 3389, що передбачає зниження акцизів на ввезення «євроблях», однак цей документ Рада поки не розглянула.

На початку жовтня 2020 року, в очікуванні доступного розмитнення, власники авто на єврономерах масово почали отримувати штрафи по 170 000 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...