facebook

Крапельниці зі спиртом: у Львові запатентували лікування від COVID-19

Львівський пульмонолог Анатолій Невзгода разом із братом, торакальним хірургом Олександром Невзгодою розробили свій метод лікування коронавірусної інфекції з використанням внутрішньовенного введення спирту.

Як пишуть “Факти”, отримано патент на застосування методу в Україні. Тепер лікарі оформляють документи на винахід, щоб метод визнали і закордонні фахівці.

“Комплекс лікування, який я пропоную, складається з противірусного препарату, антибіотика (якщо аналіз показує, що він необхідний). Антибіотик вбиває бактерії, і пневмонія не поширюється, а отже згодом не виникають дихальна та серцева недостатність, кров нормально насичується киснем. У схему лікування за необхідності входять гормональні препарати. І зовсім нове, що я додав, – внутрішньовенне введення спирту”, – розповів Невзгода.

За його словами, вірус круглий, з “ніжками”, які складаються з жиру. А ніщо не розчиняє жир (ліпіди) так добре, як спирт. Унаслідок цього вірус слабшає і втрачає можливість розмножуватися. Кількість процедур і концентрація спирту залежать від ступеня ураження легень і загального стану людини.

Першим, хто погодився лікуватися за методом братів Невзгод, став 62-річний підприємець Олег Гузар. Він заразився коронавірусом, коли організовував похорон начальника Львівського військового госпіталю Івана Гайди, який помер у червні від ускладнень COVID-19.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ситуацію пацієнта ускладнювала наявність багатьох супутніх недуг – гіпертонії, цукрового діабету, серцевої недостатності та ожиріння першого ступеня.

Водночас він категорично відмовлявся лягати в лікарню й організував стаціонар удома. Ставити крапельниці вдома погодилася лише одна медсестра, яка вже перехворіла на коронавірус.

“Щоправда, дізнавшись, що вводити треба спирт, злякалася, сказала, що ніколи цього не робила, і зажадала, аби я написав розписку”, – зазначив Гузар.

Після першої процедури він злегка почервонів, але почувався добре. А після другої був стрибок тиску. Потім Невзгода порадив робити крапельниці через день.

“І моєму організму це підійшло. Після п’яти процедур мені стало набагато легше – температура нормалізувалася, втома зникла. Повторне КТ показало, що легені чисті. Але доктор прописав мені ще препарати для розсмоктування мікротромбів (вони утворюються в легенях на тлі коронавірусу). Тест, зроблений після лікування, підтвердив, що вірусу в організмі немає”, – підкреслив пацієнт.

Зараз, коли минуло вже пів року, чоловік каже, що почувається добре, може за день проїхати за кермом до 600 кілометрів, наслідків перенесеної хвороби не відчуває.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...